Kitty Luiken zet haar verzorgings / trimsalon voor honden voort vanuit Groningen in Bad Nieuweschans

01-02-2019 05:53

HET ‘BUITENHOF’ VIND JE NU OOK IN BAD NIEUWESCHANS, MAAR DAN ALLEEN VOOR HONDEN. KITTY LUIKEN ZET HAAR SALON VOORT VANUIT GRONINGEN IN BAD NIEUWESCHANS…..

Bad Nieuweschans- De voorpui van de salon zit er in en daarmee kon Kitty Luiken zeggen dat haar honden verzorgings/trim salon aan de Christiaan Eberhardstraat 20 in Bad Nieuweschans is geopend. Kitty is haar salon Dogstyling Buitenhof een groot aantal jaren geleden in Groningen begonnen. Toch wilde ze samen met haar man weer terug naar haar geboortegrond. Kitty is geboren aan de Bunderweg en later verhuisd naar de Ernst Casimirstraat. Ook heeft ze lang bij Fontana resort gewerkt, op het laatst in combinatie met haar geopende salon in Groningen. Ze wonen inmiddels al weer een paar maanden in het dorp, om precies te zijn vanaf 18 oktober,  maar omdat de garage nog niet omgebouwd was tot salon, was ze alvast aan de slag gegaan in een slaapkamer. Kitty wist wel dat ze een heel trouwe klantenkring had opgebouwd en deze hondenbezitters hadden graag een reis naar Bad Nieuweschans er voor over om de vacht van hun hond door Kitty te laten verzorgen. Nu is de salon dus klaar, op wat schilderwerk na.

“In Groningen woonden wij in de wijk Buitenhof en daardoor de salon hiernaar vernoemd en om nu door de verhuizing de naam te veranderen dat leek ons geen goed idee. Hier in Bad Nieuweschans is het meer dan een buitenhof. Zolang ik mij kan herinneren heb ik een passie voor honden, groot, klein, ras of rasloos. Ik heb veel getraind met mijn honden, geshowd met de honden die daarvoor geschikt waren en een aantal nesten gefokt. Het allerleukste vind ik de vachtverzorging. Ruim 20 jaar geleden heb ik een opleiding ‘Hondentoilettage’ gedaan en ben ik professioneel met de salon begonnen. Ook ben ik kynologe om zoveel mogelijk te weten over de eisen van rashonden. Verder volg ik jaarlijks nog lezingen en workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Verder gaan wij één keer per jaar naar de grootste hondenshow ter wereld in Birmingham, waar zo’n 20.000 honden komen. Hier kom je in aanraking met de nieuwste trends”, aldus Kitty.

Wanneer je de salon binnenkomt valt gelijk de professionaliteit op van de uitrusting, de behandeltafel, het ruime bad en het enorme assortiment aan scharen. “Bij een mensenhaar is een minimaal verschil, maar hondenvachten zijn zo verschillend. Toen ik begon gebruikten wij gewone kappersscharen, maar de afgelopen 20  jaar is hier zo’n grote ontwikkeling in ontstaan, dat er voor elke vacht wel een schaar is. Door mijn nu jarenlange ervaring met allerlei hondenrassen kan ik niet meer zeggen dat ik een specialisatie heb voor een bepaald ras. Alle honden behandel ik, zoals dat bij ze hoort, maar ik heb wel een voorliefde voor poedels en labradoodle’s. Zelf heb ik een koningspoedel en die heeft ook de nodige verzorging nodig. Als je het over specialisatie hebt, dan kan ik zeggen dat ik over het algemeen heel snel een vertrouwensband met een hond heb, waardoor een behandeling ook snel en gemakkelijk verloopt. Ook werk ik 1 op 1, dus één hond tegelijk voor een behandeling, dit werkt veel rustiger maar vooral efficiënter”, aldus Kitty.

Voor alle vragen en tips kunt op de site raadplegen www.dogstylingbuitenhof.nl en ook telefonisch 06 54272330. En mocht u problemen hebben met vervoer en het lastig is om naar de salon te komen, dan wordt altijd getracht om met een oplossing te komen.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030