Kira Dekker maakt in oktober opnieuw een internationale tour

27-06-2016 14:24
Bad Nieuweschans- Kira Dekker weer terug in Bad Nieuweschans na een paar heftige maanden. maar vooral spannende, vermoeiende en emotionele momenten tijdens haar eerste grote internationale tour. En dan zegt toch deze inmiddels landelijk bekende zangeres dat ze eigenlijk helemaal geen zangeres wilde worden maar meer de theaterwereld in en is de theateropleiding gaan volgen. Maar opa heeft de aanzet gegeven om gitaar te leren spelen en na vier accoorden onder de knie te hebben kon Kira haar lievelingsliedjes spelen en toen was 'hek van de dam' spreekwoordelijk.   "En toen ben ik gaan zingen. Op mijn achttiende heb ik mijn eerste liedje geschreven en heb dat toen op internet gezet en een week later werd ik benaderd door een VARA programma, waarvan Gerard Ekdom de presentator was en de vraag was of ik het liedje wilde spelen. Ik dacht wat gebeurt er allemaal, het staat net een week op internet! Door deze uitzending heb ik mijn producers ontmoet en daar werk ik nog steeds mee samen. En ben  inmiddels gekoppeld aan een label van TALPA . Er gebeurden zoveel leuke dingen als dj Sander de Heer van Radio 2 en zei 's morgen om zeven uur 'Hi Kira, ik draai je liedje'  en dan hing hij weer op", aldus Kira.
STROOMVERSNELLING
Kira heeft een heel goed klik met Sven uit het producersteam en hij stimuleert haar dan ook voor extra promotie, zoals de tv-uitzending voor de beste Singer-Songwriter en later Giel's  Online talentenjacht. Ondanks dat Kira niet in de top geëindigd is in deze talentenjacht, heeft ze met Giel Beelen wel een goed contact overgehouden en beloftes dat hij haar zal ondersteunen. "Het is zo raar dat ik nu bijvoorbeeld bij 3FM kom of bij 538 dan voelt het alsof ik bij vrienden thuiskom. De onlangs gehouden tour, daarvan had ik de gedachte dat het een grap was. Maar toen ik vanuit Engeland te horen kreeg dat er al zoveel optredens gepland stonden, ja dan ga je d'r voor. En in oktober gaan wij alweer! Ik mag de namen van de landen nog niet noemen, maar spannend wordt het zeker", aldus Kira.
Op de vraag hoe zij zich voorbereid op zo'n tour zegt ze dat ze werkt vanuit  liefst zo'n min mogelijke  voorbereiding. De spontaniteit is alllerbelangrijkst. Het publiek, de inwoners  te ontdekken en daarop in te spelen. "En dan kan het soms gebeuren dat je weer een heel oud liedje gaat spelen waarvan je ineens de tekst niet meer kent. Dat is het allerleukst. Gewoon jezelf lekker uitdagen". 
Toch merkt Kira ook de reacties vanuit Bad Nieuweschans, maar ze is er zeker van  dat ondanks alle publiciteit rond haar werk,  ze totaal niet veranderd is. "Ik ben nog even gek als vroeger, ik houd van wandelen, met de hond uitgaan etc. Maar niet iedereen hoeft van mijn muziek te houden", aldus Kira Dekker.
(foto: Kira Dekker tijdens een miniconcert afgelopen zondag 26 juni in De Kanonnier)