Kinderspelweek 2016 een evenement om de zomervakantie goed mee af te sluiten

10-08-2016 09:24

Bad Nieuweschans-  ‘Wie is er niet groot mee geworden…..’ De Kinderspelweek is onderhand al generaties lang een begrip in Bad Nieuweschans en omstreken.  Elke laatste week van de zomervakantie wordt dit kampeer- spel- en sportevenement georganiseerd voor kinderen tot en met groep 8 uit het basisonderwijs. De spelweek wordt helemaal gedragen door zo’n 11 vrijwilligers, aangevuld met ondersteuning van ouders en dat is ook nooit anders geweest.  Op de zondagmarkten staat de organisatie ook meestal met een kraam om je geluk te beproeven en kleine prijzen te kunnen winnen, dit om wat extra geld te genereren om de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden.  Verder ondersteunen verschillende ondernemers  dit evenement. De kosten voor deelname bedragen € 7,50, inclusief eten (ontbijt, lunch en avondeten) etc.

Elk jaar nemen er zo’n vijftig kinderen  aan deel en de verwachting is dat het dit jaar ook weer het geval kan zijn.  De kinderen hoeven niet persé uit Bad Nieuweschans te komen, want ze mogen ook hun neefje of nichtje, vriendje of vriendinnetje elders afkomstig meenemen, zodat deze spelweek extra leuk wordt om daarna weer fris aan het nieuwe schooljaar te kunnen beginnen.

Waarom deze spelweek al zo lang plaatsvindt, is dat het met de tijd meegaat. Eén van de vrijwilligers Natasja Pijper:  “jarenlang is het programma altijd wel een beetje hetzelfde geweest, zoals vissen en de speeltuinvereniging, niet dat daar iets mee met was, maar ik heb het gevoel ondermeer door verjonging binnen de club van vrijwilligers dat sport een belangrijker onderdeel is geworden, onder andere met zeskamp.  Ook hebben wij hier in het bos een survivalbaan gehad. Een aantal jaren is ‘Huis van de sport’ betrokken geweest bij de spelonderdelen onder andere de zeskamp, maar wij hebben besloten om toch maar weer alles binnen onze eigen organisatie te houden, dit omdat wij duidelijk het gevoel hebben dat wij weten waar hier de interesses liggen. Wij hebben altijd een paar vaste onderdelen zoals de vossenjacht en de spooktocht waar de kinderen zich enorm op verheugen”.

“Vanaf groep 4 mogen de kinderen blijven kamperen. Het gaat om kinderen van het afgelopen schooljaar.  Kinderen uit groep 1 t/m 3 gaat ’s avonds gewoon naar huis om ’s morgens weer aan te sluiten. Het lukt elk jaar weer dat kinderen hun eigen tenten meebrengen en qua grootte is dat heel verschillend. In sommige tenten slapen maar 2 kinderen en in de grotere soms wel zes, wat natuurlijk super gezellig is. De kinderen mogen dus ook zelf kiezen bij wie ze in de tent willen slapen en dat gaat altijd goed. Na een actieve dag slapen ze altijd goed. De tenten komen te staan achter de kantine van VV Nieuweschans, dus net achter het trainingsveld. Voor de veiligheid blijven ook altijd een aantal vrijwilligers ‘waken’.  Deze hebben hun plek in de kantine, met een wisseling van de wacht  ’s nachts om 0:00 uur”, aldus Miranda Müller

Bij heel veel evenementen moet je je weken van te voren inschrijven, maar Bad Nieuweschans zou Bad Nieuweschans niet zijn als dat gewoon alleen maar kan de avond van tevoren, namelijk dinsdag 23 augustus om 19:00 uur in de kantine van VV Nieuweschans. Je moet dan ook de tent meenemen die dan gelijk opgezet kan worden. Op woensdag 24 augustus worden de kinderen om kwart over negen verwacht met volgens Natasja met een heel bijzondere verrassing.

Ook verzorgt Stefan Steinigeweg namens Fontana Resort een avond met een heerlijk diner, dat overigens in de keuken van Fontana wordt klaargemaakt. Dus al met al worden het dagen om naar uit te kijken!

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Natasja Pijper tel. 06 333 771 33 of via de mail kswbadnieuwschans@gmail.com

(foto's: vrijwilligers Miranda Müller en Natasja Pijper en foto 2 Stefan Steinigeweg (foto Facebook)  die voor de kinderen weer een exclusief diner zal voorschotelen)