Jolene van Dommelen de nieuwe gymjuf voor kinderen bij B-Fit; binnenkort op de woensdagmiddag van start

20-08-2016 12:38

Bad Nieuweschans- De schoolvakantie voor de basisschoolkinderen zit er bijna weer op. Vele voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn al getroffen. Ook wordt besproken welke sport kinderen kunnen gaan beoefenen. Qua voetbal en tennis zitten kinderen in Bad Nieuweschans wel goed, maar voor andere sporten moet je toch vaak naar Winschoten of zelfs nog verder. Om het een en andere te compenseren is B-Fit, gevestigd in De Akkerschans een samenwerkingsverband aangegaan met gymjuf Jolene van Dommelen uit Bad Nieuweschans. Zij gaat op de woensdagmiddag gymlessen geven aan kinderen in verschillende categorieën in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar en dat alles op een heel ontspannen manier. Jolene geeft al zo’n vijf jaar gymles aan kinderen in Finsterwolde tot grote tevredenheid en met deze ervaring heeft ze ook een spannend programma opgezet in de sportzaal van B-Fit.

Jolene van Dommelen: “Ik train zelf bij B-Fit en raakte onder andere met Henk aan de praat en ze wisten dat ik een sportopleiding heb gevolgd en ook leservaring heb en mij is toen gevraagd of ik er iets mee wilde gaan doen. De sportopleiding die ik heb gevolgd is ‘Sport en Bewegen niveau 3’. Zelf heb ik een turnachtergrond en kan dit mooi combineren in de gymlessen. Wij hebben hier in de zaal voldoende toestellen en zelfs zijn er de afgelopen tijd nog nieuwe bijgekomen, om leuke lessen mee te geven. Om het aantrekkelijk te maken varieer ik heel veel met spelelementen, zoals het ‘kaartenspel’, ‘chagrijnenspel’. Allemaal onderdelen om kinderen te prikkelen, maar vooral om plezier te beleven”.

Ook confronteert Jolene kinderen op eventueel pestgedrag en weet dit om te zetten in een spel. “Ik zie tijdens de lessen kinderen groepsvorming ontstaan en kinderen die buitengesloten worden. In een spel ga ik dan bewust de ‘rivaliserende’ kinderen bij elkaar zetten en ze zijn zich daarvan ook van bewust. En wat blijkt dan, dat ze vaak heel goed kunnen samenwerken. Na afloop van het spel moeten ze dan op een stuk papier op de rug van de sportpartner de positieve dingen opschrijven. En daar komen de meest verrassende ontwikkelingen uit. Ook kinderen met een beperking kunnen zich heel goed aansluiten. In Finsterwolde heb ik hier heel positieve ervaringen mee opgedaan. Ze horen bij de maatschappij en dus ook in een sportgroep. En bij gym gaat dat heel gemakkelijk”, aldus Jolene.

Als het om veiligheid gaat is er ook alles aangedaan om dit een hoge prioriteit te geven. Jolene kan als eerste handelen wanneer er iets mis gaat. Zij beschikt over de nodige EHBO deskundigheid. Daarnaast kan personeel vanuit de fitness ook direct ondersteuning bieden.

Veel mensen kennen Jolene van de Dierenambulance, maar daar is ze nu mee gestopt. Dit om zich goed te kunnen richten op de gymlessen in Bad Nieuweschans als Finsterwolde. Daarnaast heeft ze nog een contract bij Fontana Resort voor 22 uur, maar vaak worden er dat meer.

Opgave voor de gymlessen op de woensdagmiddag die binnenkort van start gaan kan via B-Fit: info@deakkerschans.nl of telefonisch  0597 521 453 of  06 41 370 499. De kosten bedragen € 10,00 per maand. Zie voor meer info in de linkerkolom onder sport: B-Fit.

(foto: gymjuf Jolene van Dommelen in de sportzaal van B-Fit)