IJsbaan Bad Nieuweschans is lek. Bestuur zoekt naar alternatieven voor schaatsliefhebbers

20-02-2018 10:05

Bad Nieuweschans- De ijsbaan van Bad Nieuweschans is lek en dat is niet leuk voor alle mensen die de ijsclub een warm hart toedragen, middels donatie of abonnement. Maar het nieuwe bestuur dat eind vorig jaar is aangetreden, zit met dit probleem ook behoorlijk in zijn maag. Tijdens de eerste vorstperiode zag je al dat het gras aan de buitenzijde van de baan boven het water uitgroeide, maar wanneer de vorst toen had doorgezet, dan had er toch op de Schansker baan geschaatst kunnen worden. Nu er weer een nieuwe vorstperiode zich aandient is de waterstand echt dramatisch geworden en er kan dan ook niet meer op geschaatst worden. Je zou kunnen denken ‘spuit er dan wat water op’ maar ook dat gaat niet meer, want uit de sloot van waaruit de baan van water wordt voorzien, staat zo goed als leeg en de pompen hangen boven water. “We hebben zondagmorgen gekeken bij de ijsbaan omdat we ook merken dat er weer vorst aan zit te komen.Het water is behoorlijk gezakt de afgelopen weken. Omdat het tussentijds ook vroor konden de pompen niet terug in de sloot om water op te pompen.
Het water in de sloot is momenteel ook erg laag en is het nauwelijks mogelijk om voldoende water op de ijsbaan te krijgen. Ook is er geconstateerd dat er mogelijk een lek in de baan zit, want er stroomt op één plek constant water terug in de sloot. Dit zullen we in overleg met de gemeente moeten onderzoeken”, aldus een reactie van het bestuur.
ALTERNATIEF
De kersverse bestuursvoorzitter Dick Smook is met deze situatie ook niet blij. “We zijn druk bezig te onderzoeken wat een goed alternatief is voor de vele mensen die onze ijsclub een warm hart toedragen en een lidmaatschapskaart hebben gekocht. Als schaatsen op onze ijsbaan dit jaar door technische problemen dan wel door het uitblijven van voldoende vorst niet mogelijk is, willen we er graag voor zorgen dat de schaatsliefhebbers toch nog aan hun trekken komen. Op korte termijn zullen we onder andere via Bad Nieuweschans Online laten weten wat we onze leden kunnen aanbieden”, aldus Dick Smook.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030