Ideeën, wensen, voorstellen: voldoende aanknopingspunten voor gemeente voor samenstellen Omgevingsvisie Bad Nieuweschans

19-05-2017 07:19

Bad Nieuweschans- Op uitnodiging van de gemeente Oldambt was er donderdagavond 18 mei een bijeenkomst in de Akkerschans om reacties van de inwoners van Bad Nieuweschans en Oudezijl te ontvangen om het rapport Omgevingsvisie te kunnen samenstellen. De gemeente heeft Bad Nieuweschans uitgekozen omdat het dorp binnen de gemeente voldoende aanknopingspunten heeft om representatief te zijn voor de hele gemeente. Ruim 30 inwoners zijn op deze uitnodiging afgekomen, waar verschillende ambtenaren, onder aanvoering van wethouder Laura Broekhuizen, hun oor ten luister hebben gelegd. Medewerkers van het bureau Rho, adviseurs voor leefruimte, dat door de gemeente is ingehuurd, heeft het programma voor deze informatieve bijeenkomst bepaald. Er is gediscussieerd over tal van onderwerpen als wonen, natuur en milieu, sport en recreatie, het bedrijfsleven, voorzieningen etc. Ook waren er van te voren een 4-tal video’s opgenomen met interviews met willekeurige Schanskers. Deze opnames zijn ook gepresenteerd en naar aanleiding van de vragen als; “Hoe is het om in Bad Nieuweschans te wonen”, “Welke voorzieningen zou je willen hebben”,  “Hoe zou Bad  Nieuweschans kunnen profiteren van de bezoekers van Fontana Resort”,  etc. kon men stelling nemen.

Hierna kon men in groepjes de gekozen onderwerpen/stellingen nog toevoegen met eigen ideeën, wensen en voorstellen. Veel zaken zijn de afgelopen jaren al eens de revue gepasseerd. Vaak gaat het om hardnekkige ergernissen, zoals de verkeerssituatie die verre van optimaal is, het onderhoud, woningbouw, zowel koop als huur, de leegstand, het winkelaanbod, maar ook het verdwijnen van grote activiteiten als het Keltisch Festival. De conclusie was min of meer, dat er te weinig personen zijn die de kar voor dit soort activiteiten willen of kunnen trekken. Een vaak lgehoorde opmerking was dan ook dat veel Schanskers hun energie zijn kwijtgeraakt. Toch waren er ook vele positieve geluiden, waarmee de gemeente genoeg aanknopingspunten heeft om er mee aan de slag te gaan.

(foto’s: een impressie van de bijeenkomst Omgevingsvisie Bad Nieuweschans)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030