Het verhaal achter 'Spoorloos' en het Ghanees Schoolproject

03-09-2016 10:28
Bad Nieuweschans. Het vehaal begint in 2002 als KRO-Spoorloos mijn biologische vader vindt in Ghana. 'Mister Quashie' en zijn familie weten van mijn bestaan en ik word zeer hartelijk ontvangen. Het voelt als thuiskomen. Veel mensen zien de Spoorloos-uitzending en ik krijg spontaan donaties om mijn zieke vader (Parkinson) te helpen. Ik ga voor 3 maanden terug om mijn familie te leren kennen en het geld goed te besteden. Mijn vader krijgt de juiste therapie, een bed en het huis wordt opgeknapt. Ik regel hulp voor zijn dochter Lucy, die voor hem zorgt, als een gewoon 12-jarig meisje naar school kan gaan.
De blijheid van Lucy op de dag dat ze weer naar school gaat ontroert mij diep. Mijn vader vertelt dat het zijn grootste wens is om zijn kinderen te laten studeren. Door zijn ziekte is dat niet meer mogelijk. 
Ook al had het toen nog geen naam, het zaadje voor het Quashie Ghana School Project is geplant. Lees meer onder Bedrijven-zakennieuws, Praktijk PureTouch, maar kan ook via deze link: www.bnsnieuws.nl/bedrijven-zakennieuws/praktijk-puretouch/