Harry Schwertmann zet met Blue Berry Box Groninger streekproducten goed op de kaart

16-03-2018 07:38

Bad Nieuweschans- In mei is het twee jaar geleden Harry Schwertmann uit Bad Nieuweschans begonnen met zijn internetbedrijf Blue Berry Box. Zoals voor de meeste ondernemers geldt, is de beginperiode toch een periode van aftasten, hoewel Harry wel een goed bedrijfsplan had, maar was te algemeen. www.blueberrybox.nl Is een internetbedrijf waar men cadeaupakketten kan samenstellen, voor een verjaardag, een afscheid, jubileum. Maar vooral de kerstpakketten hebben vooral het afgelopen jaar voor een enorme boost gezorgd, mede doordat Harry een beetje het roer heeft omgegooid. Van algemene producten die bijna in vele wat exclusievere winkels te vinden zijn, heeft hij zijn aanbod aangepast naar Groninger streekproducten en het liefst uit de regio van Bad Nieuweschans. Harry Schwertmann: “Ik heb heel duidelijk kunnen merken dat men toch iets anders wil, dan moet het ook echt anders zijn. Ik ben op de vraag ingesprongen om iets anders te kunnen geven dan een bos bloemen. Hoewel dat daar niets mis mee is. Maar om een cadeau te laten bezorgen, geheel naar eigen smaak en voorkeur en dan ongeveer in dezelfde prijsklasse, is toch wel heel iets anders. Nu ik gekozen heb voor Groninger streekproducten is de vraag naar een Blue Berry Box alleen sterker geworden. Gelukkig verkeren wij in Bad Nieuweschans in een bijzondere omstandigheid met heel veel bijzondere producten, ook geïnspireerd op De Graanrepubliek. Een nog mooier is de komst in juni van de bedrijven in de Oude Remise in het dorp. Hier gaan zo’n tien heel bijzondere graan gerelateerde bedrijven zich in vestigen. En de producten die zij gaan produceren en verkopen passen heel goed in mijn pakketten”.

Om een geschenk nog persoonlijker te maken heeft Harry contact gelegd met de glas graveer studio van Cathy Bakker uit Bad Nieuweschans. Zo kan zij bijvoorbeeld een voorraadpot van een mooie tekst of logo voorzien. Dit geldt ook voor glazen of vazen. Cathy is niet de eerste de beste, zij heeft vorig jaar een mooie karaf mogen graveren voor Koningin Maxima. En dit in combinatie met de heerlijke streekproducten, hoe persoonlijk kun je dan een cadeau laten maken.

Standaard producten in de categorie ‘eten & drinken’ zijn bijvoorbeeld Abrahams biologische grove Groninger mosterd in geschenk verpakking, een Westerwolds bier & snackbox inclusief gegraveerd bierglas, een Groninger borrelplank met ‘mollebonen’, maar ook een poffertpan uit grootmoeders tijd inclusief de poffertmix.

In de categorie Lifestyle & Beauty veel pakketten uit de lijn van KooZaa, onder andere met badolie, suikerscrub, bodybutter, douchegel en zeep, handcrème en nog veel meer verwenproducten in een mooie geschenkverpakking.

Maar Harry Schwertmann gaat nog verder en ontdekt elke dag steeds meer nieuwe streekproducten zoals thee van Hemp Tea, een primeur van Nederlandse en Groningse bodem. De hennep groeit in de zomer op Groningse bodem, waar ze in 100 dagen 3 meter hoog worden. De plant heeft geen bestrijdingsmiddelen nodiag en neem veel CO2 op en is goed voor de bodem. De thee bevat geen THC, dus niet stoned maar wel lekker.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030