Hanzehogeschool versterkt Eems Dollard Regio

11-07-2017 10:58

Bad Nieuweschans-  De Eems Dollard Regio, bestaande uit Oost- & Noord-Groningen, Oost-Friesland en Weser-Eemsgebied, heeft te maken met krimp. Om economische groei en grensoverschrijdende initiatieven in dit gebied te versterken, start de Hanzehogeschool Groningen met verschillende partners een Kennis- en Innovatiewerkplaats.

Grensoverschrijdende innovatiewerkplaats

Samen met de Gemeente Oldambt, Hochschule Emden/Leer, IHK Ostfriesland und Papenburg, Landkreis Leer en Rijksuniversiteit Groningen start de Hanzehogeschool met een grensoverschrijdende innovatiewerkplaats. Het grootste probleem van de krimp in de regio ligt in de veroudering van de bevolking en het wegtrekken van jongeren uit de regio. In Winschoten wordt een centrale plek ingericht waar bedrijven en organisaties, studenten, universiteiten en hogescholen elkaar ontmoeten om een oplossing voor deze problemen te vinden.  

Stages en afstuderen

In de grensregio zijn regelmatig interessante (stage)vacatures te vinden, terwijl studenten in de studentensteden op zoek zijn naar een passende stage. Bij de nieuwe innovatiewerkplaats worden Nederlandse studenten gestimuleerd om stage te lopen en af te studeren bij bedrijven in de Duitse grensregio en Duitse studenten in Nederland. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de kennis, krijgen studenten een internationale ervaring dicht bij huis én krijgen ze meer inzicht in de kansen en mogelijkheden die de regio te bieden heeft.

Daarnaast krijgen organisaties en bedrijven op deze manier een groter aanbod van studenten om hun openstaande vragen en vacatures te vervullen. Naast bijdragen van alle partners wordt het project medegefinancierd door een subsidie van 2,5 ton van INTERREG, een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030