Handbalver. Blue Stars D1, met ook Schansker meiden, wint met overweldigende uitslag kampioenschapswedstrijd

25-03-2019 06:50

Winschoten- Zondag 24 maart 2019 was het dan eindelijk zo ver. De meiden D1 van handbalvereniging Blue Stars speelde haar kampioenswedstrijd in de thuishal aan de Mr. D. U. Stikkerlaan te Winschoten. Sommige dames konden al nachten niet slapen van de spanning. Nu is het ook wel iets om als 11 of 12 jarige met zoveel spanning om te kunnen gaan. De wedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden moest gewonnen worden wilden de dames het kampioenschap in eigen hand houden. Bij puntverlies waren de dames afhankelijk van de resultaten die de komende weken nog gespeeld gaan worden in de competitie. D1 speelde echter haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen en dus hadden ze alles nog in eigen hand. De spanning die binnen de groep heerste was in de eerste paar minuten van de wedstrijd overduidelijk. Er was sprake van balverlies en missen voor open doel. Het zou toch niet gaan gebeuren. Gelukkig was er voldoende steun vanaf de overvolle tribunes. Menig handballiefhebber was op deze wedstrijd afgekomen om de meiden het kampioenschap binnen te zien halen. Afgelopen vrijdag waren de meiden nog naar de oefeninterland Nederland - Duitsland geweest in Martiniplaza en hadden hiermee de laatste voorbereiding op hun wedstrijd gehad.

Nadat het eerste doelpunt was gemaakt leek het alsof de spanning hiermee ook was verdwenen en ging de Blue Stars trein weer als vanouds aan de rit. Dit resulteerde in een stand halverwege de wedstrijd van 17-2 voor de meiden van Blue Stars D1.

Ondertussen werd er achter de schermen ook hard gewerkt. Er waren medailles en een heuse kampioensbeker welke inmiddels klaar werden gezet samen met de bossen bloemen en presentjes voor de coach en trainsters.

Alle ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere belangstellenden op de tribune konden inmiddels opgelucht ademhalen en gaan genieten van de tweede helft. Dit zouden de meiden niet meer weg gaan geven. Het mooie aan deze groep is dat het een hecht team is wat de wedstrijden met elkaar speelt en dat ze voor elkaar door het vuur gaan. Het team is niet afhankelijk van een paar spelers maar doet het echt met elkaar. Alle meiden hebben ook deze wedstrijd dan weer weten te scoren.

Voor de meiden was een heus kampioenstenue geregeld. Dit bestond uit een roze shirt met achterop de tekst: Kampioen 2018 - 2019 en voorop voorzien van de naam van de speelster. De speelsters die de laatste twee minuten op de reserveband zaten kregen ze al aan en na het laatste fluitsignaal en een eindstand van 29 - 7 in het voordeel van de meiden van Blue Stars barstte het kampioensfeest los. Als eerste werden alle meiden voorzien van hun kampioenstenue. Vervolgens vierden de meiden het kampioenschap met de welbekende groepshug. Na het officieel afscheid nemen van de scheidsrechter en de tegenstander mocht de gehele selectie op de middellijn plaatsnemen en toegejuigd worden door het vele publiek. Vervolgens kregen de meiden hun welverdiende gouden medaille en kampioensbeker uitgereikt. Nadat ook de coach en trainsters waren voorzien van bloemen en presentje als blijk van waardering werden er nog enkele foto’s gemaakt van deze bijzondere selectie.

Het bijzondere zit het er namelijk in dat het succes van deze selectie eigenlijk vorig jaar al is begonnen tijdens het Hunzetournooi alwaar de meiden met de eerste prijs er vandoor gingen. Dit was echter nog als E-selectie. Dit seizoen speelde men voor het eerst in de D-selectie. Er was dan op voorhand geen rekening gehouden met het behalen van het kampioenschap. Gaandeweg het seizoen raakten de meiden steeds meer op elkaar ingespeeld en werd er af en toe met menig tegenstander gespeeld. Zelfs een team grotendeels bestaande uit jongens droop af met de staart tussen de benen. Uiteindelijk heeft de selectie de volgende resultaten weten te behalen:
17 wedstrijden gespeeld waarvan 15 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren wat resulteerde in 31 wedstrijdpunten. In deze 17 wedstrijden heeft de selectie maar liefst 356 doelpunten weten te maken, 145 doelpunten geïncasseerd en dit resulteerde in een positief doelsaldo van 211 doelpunten. Hiermee zijn deze meiden dan ook terecht de kampioen in de klasse D1 2018 - 2019.

Nadat de laatste foto’s waren gemaakt konden de meiden naar de kantine waar ze werden bedolven onder de felicitaties van al het publiek. Alhier konden ze ook genieten van een heuse kampioenstaart met hierop een mooie selectiefoto.

De meiden zijn echt in het zonnetje gezet omdat ze dit meer dan verdient hadden gezien het seizoen dat ze hebben gespeeld. Vanaf nu wordt er verder getraind voor de komende toernooien en alvast voor het volgende seizoen.

 

Namens de schrijver van deze tekst: Femie, Nikki, Noëlle, Romy, Myrthe, Zara, Bente, Melinde, Noa M., Noa W. En Myrle van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap. Daarnaast Chantal, Sandra en Henriette bedankt voor al jullie inzet, trainen en coachen van deze kampioensgroep.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030