Haal je EHBO-kit uit de natuur.. Lente-Kruidenwandeling op 7 april met Miranda Epping

25-03-2018 14:40

Bad Nieuweschans- ‘Waarom een dure EHBO kist aanschaffen als je ook de producten uit de natuur kunt halen”. Dit is een mooie slogan, maar gaat zoals iedereen weet niet helemaal op. Toch zit er een kern van waarheid in, want vroeger had men ook geen ,luxe verbandmiddelen etc. en toch waren er producten beschikbaar, waarmee wonden geheeld werden, hoofdpijn bestreden kon worden. Miranda Epping van AndersomAnders, gevestigd aan de Voorstraat 22, specialiseert zich steeds meer om de ‘natuur in huis te halen’ en hiermee een natuurlijke EHBO-kit samen te stellen. Daarnaast houdt Miranda zich ook bezig met het vervaardigen van verzorgende producten als shampoo, tandpasta en crèmes.

Miranda heeft voor 2018 een heel programma samengesteld en begint op 7 april met de Lente-kruidenwandeling door het Schanskerbos en Bos op Houwingaham met een workshop er aan gekoppeld. Miranda vindt het Bos op Houwingaham een prachtbos om kruiden te verzamelen, zo’n jong bos en met bijna ontelbare kruiden. “De Lentewandeling op 7 april geven de deelnemers een inzicht van de planten en kruiden van het seizoen. Als je als normale wandelaar door het bos loopt ga je aan alle planten voorbij. Met mijn kennis laat ik zien waar men de plant of het kruid kunt vinden en waar het goed voor is en wat je er mee kunt doen/maken. We oogsten nooit meer dan we nodig hebben. We laten staan voor anderen en de natuur zelf. We plukken zodanig dat de plant verder kan groeien en we er een volgend keer weer van kunnen profiteren”, aldus Miranda.

Op 2 april is hun atelier tijdens de eerste markt van 2018 ook geopend en zullen met een kraam een presentatie geven, Miranda met al haar producten uit de natuur en Jonathan met kunst. Daarna is AndersomAnders elke week van donderdag tot en met zaterdag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie kijk op de site van www.andersomanders.nl  ook voor aanmelding voor de lentewandeling.

Er staat ook nog een filmpje op youtube ‘Smeerwortel zalf zelf maken’. https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=aNx0kaY5N00

(foto’s: Miranda Epping tijdens het interview met een werk van Jonathan Otten op de achtergrond)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030