Grensoverschrijdende samenwerking gemeenten EDR grensregio voor grote bloemenshow begin juni te Papenburg

20-11-2018 14:38

Bad Nieuweschans- Het wordt geen keukenhof en ook geen bonte presentatie als een corso, maar er komt volgend jaar wel een grensoverschrijdende Bloemenshow en wel in Papenburg. De opening zal op 4 juni 2019 zijn. Bijzonder aan deze show is dat het een groot samenwerkingsverband is tussen de stad Papenburg, de gemeenten Rhede en Dörpen met de Nederlandse gemeenten Oldambt, Westerwolde, en Veendam, gecoördineerd via de EDR. De presentatie van dit € 669.000,00 kostende project was dinsdagmiddag in het EDR kantoor te Bad Nieuweschans.

De show wordt gehouden op en rond het belangrijkste kanaal en het stadspark van Papenburg. De bloemenshow heeft een diepere betekenis dan alleen maar de presentatie van prachtige bloemwerken. Men gaat werken met verschillende thema’s die de samenwerking moet uitstralen tussen gemeenten en bedrijven in de grensregio.

WISSELWERKING

Voor de gemeente Oldambt was Hans de Wolf, projectleider Economische Zaken aanwezig.

“Een dergelijke presentatie is ook belangrijk voor Oldambt en de andere gemeenten, want het moet een wisselwerking worden van bezoekers aan de verschillende evenementen, zowel in Duitsland als in de grensstreek van Noord-Nederland. Het begrip grensoverschrijdend moet sterker verankerd worden in de samenleving. Want wij kunnen veel van elkaar leren, zowel op het gebied van werk als binnen de toeristische sector. Bovendien heeft Oldambt een paar sterke toeristische trekpleisters”, aldus Hans de Wolf.

Het hoofdthema is ‘Zeit für Entdecken’. Daarbij speelt het maritieme leven een belangrijke rol dat gaat functioneren als een soort ontdekkingsreis. De presentatie in het Stadspark zal meer een ontmoetingsplek worden, waarbij de zeven continenten de basis gaan vormen, elk met hun eigen identiteit.

(foto: de initiatiefnemers van dit omvangrijke project met ook de inbreng vanuit de Nederlandse gemeenten in de Eems Dollard Regio en Hans de Wolf Projectleider Economische Zaken van de gemeente Oldambt)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030