Glasvezelnetwerk tot in alle uithoeken van de Provincie Groningen?

07-08-2016 08:42

Bad Nieuweschans- Volgens de heer Jan Sietsema van de Stichting Glasvezel Groningen kan er in de provincie Groningen volgend jaar al begonnen worden met de aanleg van een glasvezel netwerk in heel de provincie. Dus niet alleen de stedelijke gebieden. Deze stichting is  vorig jaar opgericht als een soort overkoepeld orgaan voor tien lokale initiatieven in heel Groningen, die zich inzetten om in heel de provincie snel internet te krijgen, die voor bijvoorbeeld KPN en Ziggo niet rendabel zijn. Volgens deze initiatiefnemers mogen er geen witte plekken overblijven. Volgens Sietsema zijn er voldoende financiële middelen en de wil is er ook.  (Bron: DvhN)

De grootste aanbieders in de regio Oost-Groningen, Ziggo en KPN, zijn overigens ook het duurst volgens www.prijsvergelijken.nl Ziggo berekent voor een jaar ( inclusief korting voor de eerste drie maanden € 526,90 en KPN € 667,50 (ook met korting voor de eerste drie maanden). Een provider die in onze regio voorlopig geen glasvezel gaat aanbieden is Online.nl. Hier heb je op dit moment al een maandabonnement voor zo'n € 33,00 (tv, internet, en vaste telfoonaansluiting. 

(Foto: Er moet weer heel wat afgegraven worden, voordat iedereen in de provincie Groningen op het glasvezelnetwerk kan worden aangesloten)