"Gewoon er samen willen zijn voor elkaar, dat is de reden om mee te doen met de 24 uurs estafette in Blauwestad

19-05-2018 12:11

Team ‘We are all Stars’ uit Winschoten, Bad Nieuweschans, Finsterwolde, Beerta en Oostwold:

“GEWOON ER SAMEN WILLEN ZIJN VOOR ELKAAR, DAT IS DE REDEN OM MEE TE DOEN MET DE 24 UURS ESTAFETTE OP 2 EN 3 JUNI ROND DE WILGENBORG IN BLAUWESTAD”

Oldambt- In het weekend van 2 en 3 juni vindt er rond de Wilgenborg te Blauwestad de sportieve manifestatie plaats ‘Samenloop voor Hoop’. Alles om de ziekte kanker een gezicht te geven en natuurlijk om geld in te zamelen voor bestrijding van deze ziekte die bijna alle families wel raakt. Het geld gaat naar het KWF fonds Kankerbestrijding. Dit sportieve evenement is een 24-uurs estafette, met heel veel randactiviteiten en het 700 meter lange parcours is rond de Wilgenborg uitgezet. Het is een 24-uurs wandelestafette. Teamleden wissen elkaar af op het parcours, waar de Wilgenborg symbool staat voor de voortdurende strijd tegen kanker. En dat alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek.

BAD NIEUWESCHANS EN OMSTREKEN

Aan de estafette doen ook 10 thuiszorgmedewerksters van Oosterlengte mee, aangevuld met dorpsgenoten, met als teamcaptain Miranda Swijgman en dit team heeft de naam ‘We are all Stars’ meegekregen en bestaat uit vrouwen uit Finsterwolde, Beerta, Bad Nieuweschans en Oostwold. Vrouwen met allemaal een bekend gezicht in de dorpen die elke dag zorg dragen voor het welzijn van de mens.

Miranda Swijgman: “Wij hebben in Oldambt de meeste teams van heel Nederland voor dit landelijk georganiseerde evenement. En wij hopen dan ook dan ook dat wij middels dit evenement veel geld in kunnen zamelen. In Oldambt doen er 51 teams mee, in totaal 1200 lopers. Het is de bedoeling dat je continu mensen van je team op het parcours hebt lopen en dat 24 uur achtereen. Het is niet alleen bijzonder voor de lopers om aan de Samenloop voor Hoop mee te doen, maar ook voor de supporters en publiek. Langs het hele parcours staan kramen van alle teams die meelopen en iedereen die organiseert bij de kraam een actie. Wij verkopen bijvoorbeeld kaarsenzakken, waarop mensen een persoonlijke boodschap kunnen schrijven, of kinderen een persoonlijke tekening er op kunnen maken. Maar wij houden ook een verloting, want wij hebben van sponsoren vele prijzen gekregen, die dan gewonnen kunnen worden en dit houdt dan ook 24 uur stand. Dan zijn er langs het parcours vele dj’s die ook 24 uur lang de muziek verzorgen, alleen ’s nachts wat minder volume. Voor de supporters is er volop eten en drinken te koop”.

WE ARE ALL STARS

Het team van captain Miranda heeft de naam We are all Stars meegekregen. “Wij hebben deze naam gekozen omdat wij eigenlijk allemaal sterren zijn. Wij zijn sterren die hier nog dingen kunnen waarmaken. Maar de sterren die er niet meer zijn, die stralen toch. En waar je ook bent of blijft je bent een ster en dat vonden wij wel heel toepasselijk voor deze loop. Wij hebben ons vorig jaar september ons aangemeld en gepolst wie er zin had om hier aan mee te doen en het was niet zo moeilijk om dit team bij elkaar te krijgen. In mijn werk in de thuiszorg brengt maandelijks diagnoses van kanker met zich mee en het lijkt soms wel dat de productie van kankercellen overuren maken. En om dit een halt toe te roepen is dit een geweldig initiatief. Waarom deze Samenloop voor Hoop het in Oldambt het zo goed doet dat weet ik niet. Het is dan vreemd dat zo’n grote stad als Amsterdam maar 30 teams heeft. Wij hebben in deze regio veel meer met saamhorigheid te maken. Gewoon er samen zijn met elkaar”, aldus Miranda Swijgman.

Zaterdag 2 juni om 15:00 uur begint de estafette en zondag 3 juni ook om 15:00 uur is de finish. Er zal ter afsluiting een gedicht worden voorgedragen, deze is uitgekozen uit inzendingen. Verder is er een lied Samenloop voor Hoop geschreven en zal worden uitgevoerd. Verder worden ook eregasten die de ziekte hebben overwonnen, aangemeld door de teams in het zonnetje gezet. Dit kan zijn door een kapper of schoonheidsspecialiste. Gewoon even lekker verwent worden.

Mirand sluit af dat ze het liefst de ziekte met de grond gelijk wil maken en te zorgen dat het niet meer voorkomt. Maar voordat het zover is blijft onderzoek noodzakelijk.

“Want niks doen betekent verslagen….Samen doen is overwinnen…!, aldus Miranda Swijgman.

Het team ‘We are all Stars’ bestaat uit: Miranda Swijgman, Trijntje Doddema, Manueal Swijgman, Coba Koolhof, Greetje Nap, Anita Dijksterhuis, Carla Datema, Janel Delger, Carolien Kruize, Aleida v.d. Ploeg, Monique Luchies, Gerda de Boer, Anneke tulp, Andrea Abels, en Gea Hauwen.

(foto: Miranda Swijgman teamcaptain We are all Stars in het teamshirt)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030