Europarlementariërs bijgepraat omtrent de ontwikkeling in Eems Dollard Regio gebied

01-08-2017 10:52

Bad Nieuweschans- Op het Eems Dollard Regio kantoor te Bad Nieuweschans zijn gisteren, maandag 31 juli, aan het eind van de middag Europarlementariërs bijgepraat over de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland, met name van groot belang  voor de noordelijke Nederlandse provincies en (Noord-Oost) Groningen in het bijzonder. Aan deze discussie hebben deelgenomen: Hermann Wessels (hoofd INTERREG bij EDR), Ilona Heijen (projectleider koepelproject Arbeidsmarkt Noord), Birgit Sippel (Europarlementariër SPD), Kerstin Westphal (Europarlementariër SPD), Johanne Modder (voorzitter SPD-fractie in Landtag Niedersachsen) en Matthias Groote (plv. EDR-voorzitter en Landrat Landkreis Leer).

Heel veel zaken zijn aan bod gekomen als de Friesenbrücke die zo snel mogelijk gebouwd moet gaan worden, maar ook dat deze toekomstbestendig moet zijn, zoals voor een hoge snelheidslijn naar Bremen. Tijdens de discussie ging het allemaal nog een stuk verder dan de directe regionale vraagstukken en problematiek. Allemaal onderwerpen waarvoor een goede samenwerking van groot belang is, onderwerpen waar ook geen grenzen voor bestaan, zoals terrorisme bestrijding, antibiotica in de vleessector. Maar ook op het gebied op het medisch vlak moet er nog heel wat gebeuren. Woordvoerders van de EDR hebben laten weten dat er bijvoorbeeld al een heel goede samenwerking is met het UMCG, maar ook als het om verzekeringstechnische problemen gaat moet er nog veel werk verzet worden. Het moet bijvoorbeeld gemakkelijker worden om bijvoorbeeld een fysiotherapeut te bezoeken, zowel in Duitsland als in Nederland. Er vinden al veel initiatieven plaats, zoals het creëren van stageplekken over en weer en in verschillende gevallen hebben de studenten na afloop ook al direct een werkplek, zowel in Duitsland als in Nederland. Ook industriële werkgevers leggen contacten om personeel te werven en in Oost-Groningen waar een relatief hoge werkloosheid is, en kunnen werkzoekenden middels ondersteuning van EDR er goed aan de slag. Voor meer informatie www.edr.eur/nl.

 

(foto: Hermann Wessels (hoofd INTERREG bij EDR), Ilona Heijen (projectleider koepelproject Arbeidsmarkt Noord), Birgit Sippel (Europarlementariër SPD), Kerstin Westphal (Europarlementariër SPD), Johanne Modder (voorzitter SPD-fractie in Landtag Niedersachsen) en Matthias Groote (plv. EDR-voorzitter en Landrat Landkreis Leer).


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030