Er gaat 'Zwart-Wit' bloed stromen door de IJsbaan van Bad Nieuweschans

18-05-2017 02:17

Bad Nieuweschans- Het is nog maar een laatste formaliteit, de ondertekening van de notariële akte en ook dat zal binnenkort plaatsvinden. Dan is VV Nieuweschans officieel eigenaar van de ijsbaan van Bad Nieuweschans. Erik Mulder, voorzitter VV Nieuweschans: “Hoewel de zomer nog moet beginnen willen wij voor de vakanties een start maken en een werkgroep vormen die zich voor de ijsbaan gaat inzetten. Alles moet weer van voor af aan opgestart worden. Daarom willen wij nogmaals een beroep doen op de Schanskers die de ijsbaan een warm hart toedragen om zich aan te melden om samen de baan weer bestuurlijk en praktisch van de grond te krijgen. De afgelopen vier jaar is er niets meer gebeurd, de contacten met de donateurs zijn niet onderhouden, het onderhoud achtwege gebleven en nog tal van andere zaken moeten opnieuw worden opgepakt. Toch is er al weer een begin gemaakt. Zo zijn de nog twee overgebleven sponsoren opnieuw benaderd en hebben toegezegd, zich weer aan de vereniging te willen binden. De subsidie aanvragen zijn gedaan. Ook zal binnenkort weer worden begonnen met het onderhoud en het maaien van de baan. Een boer die voorheen het maaien voor zijn rekening nam, zal zich ook nu weer inzetten, dat de baan er weer netjes uit gaat zien. Ook met het onderhoud van het clubgebouw zal binnenkort worden begonnen. De blauwe kleur zal verdwijnen; het gebouw zal nu de kleuren van VV Nieuweschans krijgen – zwart-wit. Gelukkig ziet het binnen in het gebouw alles er nog wel goed uit, maar moet even weer goed schoongemaakt worden. Ook zal gas, water en elektra binnenkort weer worden aangesloten”.

Zodra de ijsbaan er weer goed bij ligt, het gras netjes gemaaid etc. dan kan ook worden bekeken of er in de toekomst ook tijdens andere seizoenen gebruik van het mooie terrein gemaakt kan worden. Ook is er al een aanvraag geweest of men gebruik van het clubhuis kan maken. Erik Mulder wil hier nog niet op vooruit lopen. Eerst moet alles maar eens weer goed op de rit zijn en er een clubje mensen zijn die het organisatorisch kunnen ondersteunen. Op de vraag of het mogelijk zou zijn om in de toekomst er een betonnen vloer in aan te leggen, kon Erik helemaal geen antwoord geven. Bad Nieuweschans zou dan misschien wel een competitie aan kunnen gaan met Noordlaren en andere plaatsen, voor een eerste marathon op natuurijs. De ijsbaan van Bad Nieuweschans is immers een heel mooie 400 meter baan. Erik liet wel weten, als dit op een of andere manier wel een keer gerealiseerd zou kunnen worden, dan heb je ook een mooie skeelerbaan.

Vrijwilligers kunnen zich via mail aanmelden : communicatie@voetbalnieuweschans.nl en kunnen via dit adres ook vragen sturen. Andere contact gegevens staan ook op de site van www.voetbalnieuweschans.nl

(foto: Voorzitter VV Nieuweschans Erik Mulder kijkt uit over de nog wat verwilderde ijsbaan)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030