Een zure nederlaag voor Nieuweschans 2 tegen Meeden en het gevoel dat het seizoen als een nachtkaars aan het uigaan is.

09-04-2019 07:31

Nieuweschans 2 houdt uur stand in Meeden
EEN ZURE NEDERLAAG VOOR NIEUWESCHANS 2 EN HET GEVOEL DAT HET SEIZOEN ALS EEN NACHTKAARS AAN HET UITGAAN IS......
Meeden 3 – Nieuweschans 2 6-3 (2-2)
Doelpunten Nieuweschans Thomas Hauwen (2x) en Mark Wiebrants

Bad Nieuweschans/Meeden- Nieuweschans 2 ging zondagmorgen in een spectaculair duel kopje onder in Meeden. Lang kon het tweede van Schanze mee met de gastheren, maar uiteindelijk moesten de Schanskers toch het hoofd buigen. 
Schanze begon uitstekend aan het duel, al na 5 minuten kon de 0-1 op het bord toen Thomas Hauwen met een prachtig lobje de keeper van Meeden verschalkte. Niet veel later was het al aan de andere kant raak toen de Schansker verdediging stond te slapen, 1-1. De wedstrijd golfde op en neer en aan de kant van Meeden was het vooral oud eerste elftal spits Pieter Jager die een plaag was voor de Schansker verdediging. Jager leek ook de 2-1 te maken, maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie. Hierna voerde Schanze, zeer aanvallend ingesteld met opkomende backs Brahim en Stefan, de druk op op het doel van Meeden. De koning, King Hauwen, maakte op schitterende wijze de 1-2. Hij kwam in op een voorzet van links en tikte op Ibrahimovic achtige wijze de 1-2 binnen. Schanze weer op voorsprong, maar helaas konden we er niet te lang van genieten. Keeper Venhuizen ging onder een bal door bij een corner van Meeden, het was nu een eitje om de bal in het lege doel te schieten, 2-2. Hierna kregen beide teams nog kansen, maar met 2-2 gingen de ploegen aan de thee.
Na rust ging het eerst nog gelijk op. Eerst maakte Meeden de 3-2 via een gelukkige kluts en tot ontzetting van iedereen van Schanze. Nog gaf het tweede niet op en na een kwartier was het weer gelijk toen Mark op aangeven van Thomas de bal heel beheerst vanaf de 16 binnen schoof.
Hierna werd het steeds iets minder bij Schanze ondanks dat we nog steeds ook kansen kregen, was het Meeden die iets meer kreeg. Eerst werd het 4-3 toen iedereen bij Nieuweschans zich verkeek op een vrije trap van Meeden en deze maar zo binnen zeilde. Hierna leek de koek op en 2 keer scoorde Meeden in messcherpe counters waarbij Jager steeds op snelheid doorbrak en verantwoordelijk was voor niet te missen assists. 
Eindstand 6-3, wederom een zure nederlaag en het gevoel dat het seizoen als een nachtkaars aan het uitgaan is. Volgende week komt Wedde 4 op bezoek. In de uitwedstrijd was dat een niet te nemen horde. Voor Schanze 2 de uitdaging om dan deze keer wel aan de goede kant van de score te blijven! Door Enzo.

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030