Djawara Indonesische Specialiteiten een nieuwe naam aan de Hoofdstraat 33

21-03-2017 19:15

Bad Nieuweschans- Zo’n week geleden zijn Frans en Marlina Verheezen begonnen met de voorbereidingen voor hun bedrijf aan de Hoofdstraat 33 te Bad Nieuweschans. Dit pand staat bekend als de voormalige antiekwinkel en al lang niet meer bewoond of als bedrijf in gebruik. Frans en Marlina hebben in 2014 ook zo’n anderhalf jaar in Bad Nieuweschans gewoond en waren ook toen op zoek naar een locatie om een restaurant of iets in die richting te beginnen, maar dan met een oosterse keuken. Dit is toen niet gelukt en zijn in Deventer neergestreken en daar een binnen een keten, met allemaal bedrijven in één pand, een horecabedrijf gespecialiseerd in de Indonesische keuken begonnen. Toen bleek dat deze formule niet werkte en het ene na het andere bedrijf eruit stapte, hebben ze ook besloten om in Deventer niet verder te gaan. Ze zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en aangezien ze warme herinneringen aan Bad Nieuweschans hebben overgehouden, zijn ze opnieuw op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Ze zijn uitgekomen bij de voormalige antiekzaak, centraal in het dorp gelegen. Hoewel ze heel graag er een Indonesisch restaurant van willen maken, lopen ze op dit moment tegen het probleem aan dat het geen horecapand is. Frans en Marline zijn bezig om dit voor elkaar te krijgen en ze hebben er alle vertrouwen in dat dit lukt. Tot die tijd zal het een “To Go’ of anders gezegd een afhaal bedrijf worden, maar aangevuld met catering. Wel komt er een zitgelegenheid waar klanten in alle rust hun bestelling kunnen plaatsen en kunnen afhalen. “Wij hebben ervaring opgedaan in Duitsland, voordat wij aan ons eigen horeca-avontuur begonnen. Daar werkten wij in een (afhaal) restaurant dat bijzonder populair was bij de Duitsers en met name om z’n spareribs. En aangezien in Bad Nieuweschans ook veel Duitse gasten komen, willen wij dat ook als een belangrijk gerecht op onze kaart zetten. Daarnaast komen ook alle andere bekende Indonesische gerechten aan bod. Nasi Rames, Babi Pangang, wie kent ze niet, maar het wordt toch anders bereid dan bij de ‘Chinees’.  Ik ben geboren op Java, vult Marlina aan, en daar ligt ook in het koken ook mijn specialiteit. Wij gaan ook op de kaart aangeven, hoe scherp je een gerecht wilt hebben. Dit doen ze in Duitsland ook al heel lang. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Ook voor vegetarische gerechten kan men bij ons terecht”, aldus Frans Verheezen.

Ook hebben ze al een naam gekozen voor hun bedrijf: “Djawara” Indonesische specialiteiten. Bedrijven kunnen ook voor hun lunch er terecht. Naast warme gerechten kan men ook de maaltijd koud afhalen, zodat het thuis warm gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld voor een verjaardag dan hoef je niet op een bepaald moment het eten af te halen, maar thuis in de koelkast bewaren en wanneer het jezelf uitkomt opwarmen. Binnenkort wordt ook een website gepresenteerd, waarop alle gerechten uitvoerig gepresenteerd worden. Het is allemaal een beetje in een stroomversnelling geraakt omdat Frans het Marlina hun zaak al willen openen tijdens de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag 14 april. Dit zal ook de datum zijn dat Schanskers kennis kunnen maken met de specialiteiten van Djawara en maaltijden af kunnen halen.

(foto: Marlina en Frans Verheezen, voor het pand aan de Hoofdstraat 33, dat de naam krijgt Djawara)

en 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030