De zoektocht naar jezelf levert mooie dingen op....Blog door Trea Meijer

04-02-2019 07:50

Vrij van obstakels, negatieve gedachten, denken überhaupt.... Wanneer zijn we dat?

Er zal altijd weer een golf zijn die ons terugbrengt naar het denken.
Ik ben het waard... Ik ben het niet waard... 
Ik weet het niet... Ik doe mijn best... Ik ben niet de moeite waard... Ik wil een andere weg inslaan voor mezelf... Kan ik het wel... Ik kan het niet... Ik durf het niet... Wat nou als... 
Welke gedachtes heb jij over jezelf?


Zelfliefde is de stap naar heling... Wanneer je jezelf liefhebt, ben je automatisch ook goed voor de ander. Altruïsme is geen egoïsme! 
Luisteren naar jezelf en je eigen wensen is vaak het moeilijkst wat er is... Wanneer je je eigen weg (wilt) gaan volgen en dit met anderen deelt, zullen er altijd mensen om je heen zijn, die er wat van vinden... Zowel in positieve als in negatieve zin, je beste vriend(in), je naaste, je familie, vrienden, kennissen iedereen zal er een mening over hebben. Velen onder ons zijn dan toch geneigd zich aan te passen en te doen wat anderen ons aanbevelen, of te conformeren, omdat dat 'normaal' is en ook omdat doen wat we gewend zijn onze comfortzone is. Toch zal je het gevoel en stemmetje welke zegt, dat je een andere weg, JOUW Weg, mag bewandelen niet kunnen uitsluiten, het blijft je achtervolgen, tot het moment rijp is er wat mee te doen en je een vervolgstap mag gaan zetten.
Welke weg je ook bewandelt, het is de juiste weg, voor jou op dit moment...
Het belangrijkst is, dat jij je prettig voelt bij de dingen die je doet, wat een ander daar ook van mag vinden.
Zodra je je eigen pad gaat volgen, komt alles met een flow en zul je je happy voelen. Wanneer alles je gemakkelijk af lijkt te gaan en het voelt als een dikke vette 'JA' dan weet je dat je op de juiste weg zit. 
Er zullen ongetwijfeld mensen jouw pad verlaten en anderen zullen op je pad verschijnen, wanneer je in beweging bent en ook dat is ok.
Vul je leven met mensen wie je inspireren, waar ‘JIJ’ blij van wordt en het leven zal je gaan geven wat jij ervan verwacht.

Niet gehoor geven aan je eigen ik en wensen, dat is waar burn-out op de loer kan liggen... 
Ik weet er alles van... I’ve been there... Met alle gevolgen van dien... Een periode van bijna een jaar uit de running tot gevolg. Maar ook een jaar van bezinning... Luisteren naar mezelf en waar gaat mijn hart warm van draaien... Ik besloot op dat moment in retraite te gaan i.c.m. voice dialoque therapie... Het heeft me gebracht tot waar ik nu ben... 

Wat is een burn-out?  In het kort... Totale vermoeidheid, geen stap meer kunnen verzetten, alles maar dan ook alles is je teveel en kost moeite, geen concentratie, overmatig piekeren. 

Voorkom een burn-out...begin met het luisteren naar jezelf...de kleinste stap op weg naar jezelf is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven. Go for it, you're worth it! 

En ik? Ook ik blijf in beweging, en voel dat er nog een laagje zit wat afgepeld mag worden... Iets wat ik al in mijn onderbewuste al weet, maar waar ik op dit moment nog niet de vinger op kan leggen en gehoor aan kan geven... Op dit moment voelt het voor mij nog het beste even af te wachten en te zoeken naar de juiste weg…en zo zullen er altijd challenges blijven, maar wel ‘mijn challenges’ en hetgeen waar ik nu wel bij stil sta, op mediteer en gehoor aan geef, terwijl ik in het verleden de challenge wegstopte en overrulede ga ik er nu mee aan de slag, totdat ik het ‘JA’ gevoel ervaar, maakt niet uit hoelang dat duurt, het moment is daar om te ontdekken.

Één ding weet ik zeker, je bent nooit te oud om je eigen weg te volgen.

De zoektocht naar mezelf heeft me nu al zoveel moois opgeleverd; het oppakken van een nieuwe 'oude' baan, waar ik me weer helemaal happy mee voel en daarnaast mijn eigen counseling praktijk, waarin ik nu zelf mensen mag begeleiden, wie hun eigen weg nog niet volgen en zichzelf even kwijt zijn op wat voor wijze dan ook. Geweldig mooi om te zien, hoe mensen opbloeien wanneer hun hart spreekt en ze hun eigen weg weer gaan volgen. That's what's make me happy.


Quote van vandaag...

Wat je ook doet, besluit dat het ‘JOU’ gelukkig maakt! 

Fijne nieuwe week allemaal!!

Voel je vrij te reageren of een afspraak te maken via > 
m.me/blijmetbalans of
Www.blijmetbalans.nl 
Omdat ieder mens uniek is en dat mag! 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030