Darters café Reiderland 1 & 2 sluiten seizoen af

15-04-2019 18:02

Reiderland 1 mist op haar na kampioenschap, maar speelt 19 mei nog om promotie

 

Reiderland 2 sluit af met overwinning en verdienstelijke 9e plaats op de eindranglijst

 

De afgelopen week hebben de darters het dartseizoen afgesloten. Beide teams sloten af met een thuiswedstrijd in Café Reiderland. Voor Reiderland 1 was deze laatste wedstrijd extra spannend want bij een grote overwinning was er zelfs nog kans op het kampioenschap. Immers concurrent Buunermond stond slechts 1 punt voor op het team uit Schanze. Helaas bleek tegenstander de Mingel niet bereid tot het geven van cadeautjes. Het team uit Stadskanaal stond voor de winterstop ongenaakbaar aan kop in de tweede divisie B en liet juist vandaag zien welke kwaliteiten ze in huis hadden. Tel daar een beetje wedstrijdspanning bij op aan de kant van Reiderland 1 en de nederlaag is wel verklaard. Daar waar na de winterstop bij Reiderland 1 alles goed viel (alle wedstrijden gewonnen), viel het vandaag net even niet. De verliespartijen waren close en er werden ook matchdarts gemist in een aantal partijen. Waren deze matchdarts gevallen, dan had er zeker een grote overwinning  en mogelijk nog een kampioenschap in gezeten. Helaas viel het verkeerd en uiteindelijk werd het 3-6 voor de Mingel. Wel waren deze 3 punten genoeg voor het verzekeren van de tweede plaats op de ranglijst en zo mag Reiderland 1 proberen om op 19 mei alsnog te promoveren naar de eerste divisie. Mocht dit niet lukken dan kan het team van Tonny Sleeuwenhoek (teamcaptain), Jan van der Schans, René Tuil, Selwyn van der Mark en Enzo Leeuwerke nog steeds terug kijken op een fantastisch seizoen met de hoogste eindklassering in de clubgeschiedenis.

Voor team 2 van Reiderland was het een seizoen met pieken en dalen. Voor een groot deel van het team was dit het eerste seizoen in competitieverband en gezegd mag worden dat het team gegroeid is en volgend jaar zeker weer stappen zal gaan maken. De laatste wedstrijd voor team 2 eindigde heel positief met  een 6-3 overwinning tegen de Spil Boys. Hiermee verzekerde het team zich van de 9e plaats in de derde divisie C. Zoals gezegd, volgend jaar mogen we nog meer van het team van Johan Bakker (teamcaptain), Henk Venhuizen, Martin Smeenge, Auke Klip, Roelf Swarts, Fred Dirksen en vaste wissel Gezinus Behling verwachten. Zij kijken met vertrouwen uit naar het nieuwe dartseizoen wat zal starten in september.

De darters van Café Reiderland zullen nu eind april verder gaan met de zomer competitie. Dit is een onderlinge competitie met spelers van beide teams.

Tot slot wensen wij Reiderland 1 veel succes op 19 mei, laten we hopen dat het team zich weet te plaatsen voor een plek in de eerste divisie in het nieuwe seizoen.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030