Cora-Yfke Sikkema nu officieel burgemeester van Oldambt

30-01-2019 09:06

Winschoten – Dinsdagavond 29 januari 2019 is de nieuwe burgemeester van Oldambt Cora-Yfke Sikkema officieel geïnstalleerd.

Cora-Yfke Sikkema heeft haar carrière in Haarlem, waar ze in 2018 aan haar tweede termijn was begonnen als wethouder met duurzaamheid, klimaat, milieu, mobiliteit en economie in haar portefeuille, opgegeven voor de functie als burgemeester van Oldambt.

Tijdens een speciale raadsvergadering, waarbij ook de burgemeester van Haarlem Jos Wienen aanwezig was, werd ze samen met haar echtgenoot André Westra door de voltallige raad van harte welkom geheten.

Opening
Voorzitter Alida Michels opende de vergadering, waarna de commissaris van de koning, de heer Paas het woord nam. Met een mooi persoonlijk woord gaf hij aan, aan welke voorwaarden de nieuwe burgemeester volgens de Oldambtster bevolking en gemeenteraad zou moeten voldoen. En gezien de achterliggende carrière en Groningse geboortegrond verwacht de heer Paas dat zij aardig aan veel punten voldoet.

Na de beëdiging door de heer Paas, sprak de heer Modderman namens de raad. Hij schetste een mooi beeld van de tijd in Haarlem en voor de Groningse toekomst. Een dame met daadkracht en hart op de goede plaats. Hij overhandigde een mooi cadeau namens de raad, een mooie schaal bestaande uit hartjes aan elkaar, die de verbinding symboliseren van de raad met de nieuwe burgemeester.

Ambtsketen
Ook Laura Broekhuizen voerde het woord. Zij nam de eerste dag als burgemeester door. De start in Nieuwolda was overweldigend, schoolkinderen met vlaggetjes en de raad. Daarna door naar De Klinker waar wederom een hartelijk ontvangst was en dan door naar het rosarium voor een ontmoeting met het MT en college. Vele handen werden geschud en deze avond omringt door de ouders van de burgemeester en haar schoonouders, vele genodigden en tot slot kreeg Cora-Yfke Sikkema de ambtsketen door Laura omgehangen. (bron: OldambtNu.nl, foto gemeente Oldambt)
(foto: Cora-Yfke Sikkema krijgt de ambtsketen omgehangen door wethouder Laura Broekhuizen)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030