Bad Nieuweschans binden en verbinden...Column door Arina Prins

18-12-2018 12:24

Bad Nieuweschans binden en verbinden

 

Het dorp straalt de sfeer van kerst uit. Mooi en kleurrijk versierde huizen, schitterende lampjes. De eerste sneeuw is reeds gevallen en al was het maar van korte duur, het geeft toch een extra impuls aan de kerststemming. Het duurt niet lang meer en de oliebollen staan weer op tafel en de champagneflessen worden ontkurkt om het nieuwe jaar in te luiden. Wat vliegt de tijd. Weer een jaar voorbij.

 

Ik zie hem ’s ochtends in de vroegte al voorbij gaan. Soms lopend maar meestal op de fiets. Om zijn nek hangt vaak een camera om mooie plaatjes te schieten. Verder gewapend met pen en papier.

Heel soms zie ik hem komen met de auto, vaker reist hij met de trein. Waar nieuws is, is hij.

Voor mij is hij de spil van het geheel. Hij bindt en verbindt Schanskers met elkaar en met ons dorp.

En het lijkt allemaal zo gewoon wanneer we dagelijks naar BNSNieuws surfen. Nieuws uit Schanze, over Schanze het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Ik vind mensen zoals hij juist heel bijzonder. En ik weet, hij staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Sorry Frans Stegeman, zo aan het einde van het jaar kan ik het niet laten om je publiekelijk te bedanken voor wat je allemaal voor ons dorp hebt gedaan!

 

Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week sta je klaar voor Bad Nieuweschans. Of het nu gaat om nieuws over de plaatselijke bedrijven, sportverenigingen, school, uitvoeringen, de kinderboerderij en diverse andere nieuwsitems, je bent er altijd. Zelfs wanneer je in Frankrijk bent, aan The Barrel Challenge meedoet en honderden kilometers verderop zit, of je zit ergens in Griekenland, je vindt altijd wel een gaatje om tijdens je vrije tijd iets te plaatsen of anderen in beweging te krijgen dit even te doen. Men hoeft maar met een stukje te komen en jij plaatst het.

Je weet Bad Nieuweschans wel op de kaart te zetten. Het mooiste voorbeeld is onze ijsclub. De ijsbaan blijkt lek te zijn en jij plaatst een artikel op BNSNieuws. Het nieuws bereikt ook mensen ver buiten ons dorp, het ontgaat ook RTVNoord niet en het verhaal krijgt zelfs ruimte in de Telegraaf. Ziegler uit Winschoten biedt belangeloos een helpende hand. Ze komen met een pompwagen waardoor we snel weer water op de baan krijgen. Koning winter doet de rest en heeft heel Bad Nieuweschans op onze mooie ijsbaan uren schaatsplezier kunnen beleven.

Ik weet dat je een bescheiden man bent. Ik hoor je al zeggen “ik doe het niet allemaal alleen”. Ik weet dat je een team om je heen hebt die je steunen en helpen. Maar de kracht achter BNSNieuws ben jij en dat mag best eens keer gezegd worden!

 

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gelukkig, liefdevol en een gezond 2019.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030