Anja Cnossen zet haar massagepraktijk voort in haar nieuwe woonplaats Bad Nieuweschans

01-12-2017 06:12

Bad Nieuweschans- In een onlangs gepresenteerd rapport valt te lezen dat, zowel provincie als gemeente, men Bad Nieuweschans verder wil uitdragen als kuur- wellnessdorp en dat is al behoorlijk in gang gezet. Het dorp kent al verschillende praktijken als het gaat om aanvullende therapeutische zorg in de vorm van massages met verschillende disciplines. Daar is nu de massage praktijk van Anja Cnossen, gevestigd aan de Bunderpoort 25, bij gekomen. In Friesland is ze in 2009 begonnen met een praktijk, maar door de verhuizing naar Bad Nieuweschans wil Anja haar activiteiten voortzetten. Na altijd werkzaam te zijn geweest als ziekenverzorgende IG, ontstond er een mogelijkheid om een studie te gaan volgen bij DBA (Dutch Bodywork Academy) en deze heeft ze succesvol afgerond.

“Tijdens deze opleiding ben ik iemand tegengekomen die al een eigen massage praktijk had met een heel specifieke massage afkomstig uit Vietnam. Een massage waarbij je kon afslanken en de resultaten verbluffend waren. Naast afslanken kreeg je ook voelbaar meer energie.  Mijn interesse was gewekt en ik vroeg haar of ze mij deze massage ook wilde leren. Een jaar later nam ze weer contact met mij op met de vraag of ik deze massage nog steeds wilde leren, want ze ging starten met een pilot opleiding. Met nog een mede-massage student zijn we het avontuur gestart. Na bijna drie jaren studie met elkaar was het zover. Mijn eigen praktijk (2009) een wens kwam uit”, aldus Anja Cnossen.

Haar specialisme is Thân-Thê massage, wat letterlijk ‘heel het lichaam’ betekent. Deze vorm van massage wordt vaak toegepast voor- of na een ingrijpende operatie. Verder blijkt dat het ook effectief is om overgewicht een halt toe te roepen. Anja: “Door de intensieve massage zorgt het lichaam zelf voor een natuurlijke afvoer van afvalstoffen en wordt zo de energie uit de vetcellen gehaald waardoor deze krimpen. De massage pakt opgeslagen vetdepots aan, activeert de stofwisseling, de bloedsomloop en het lymfestelsel. In combinatie met een verantwoorde voeding en levensstijl heeft de behandeling nog een beter effect. Thân-Thê massage is een intensieve lichaamsbehandeling die (soms) pijnlijk, krachtig maar ook heel ontspannend kan zijn. Het brengt je weer helemaal in balans.”

Ook kunnen vrouwen zich aanmelden voor een cursus/workshop leren masseren of voor een lezing/advies over verantwoorde voeding voor het hele gezin zonder dieet. Andere expertises van Anja zijn Guasha (schraaptechniek met een jade steen), Cupping voor het gezicht en lichaam (vacuüm therapie, Bamboo massage, Voedingsadvies, lekker en gezond koken. Meer info vind je ook op haar FB pagina AC massage Bad Nieuweschans.

(foto: Anja Cnossen in haar nieuwe praktijk te Bad Nieuweschans)

 

 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030