Afscheid wethouder Ricky van den Aker "Bad Nieuweschans gaat een belangrijke ontwikkeling tegemoet als 3e speerpunt toerisme & recreatie"

21-07-2017 02:35

Bad Nieuweschans- Eigenlijk kwam het heel onverwachts, het afscheid van wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt. Ineens was het genoeg van mevrouw Van den Aker na 7 ½ jaar wethouder te zijn geweest. Of het nu gekomen is door een klaagmail die die de ‘emmer heeft doen overlopen’ het is een beslissing geweest waar ze achter staat. Donderdagmiddag 20 juli was er dan het afscheid, niet op een luxe locatie, maar gewoon in een hal van de gemeentelijke werkplaats aan de Grintweg te Winschoten. Een plek waar ze zich thuis voelt en waar ook alle medewerkers van verschillende diensten bij kunnen zijn. Zoals burgemeester Pieter Smit heeft genoemd in zijn toespraak, mede door haar zuidelijke accent, was Ricky heel toegankelijk voor iedereen, maar wel iemand met daadkracht.

“Tien jaar ben ik ook wethouder geweest in de gemeente Boxtel, om daarna tijdelijk in te vallen als wethouder in gemeente Bellingwedde en toen de verkiezingen hier kwamen is mij gevraagd om ook aan te melden. Ik heb toen gezegd, zet mij maar op plaats 30 of zo en tot mijn grote verbazing kwam ik op nummer één te staan en reageerde ‘Wat doe je mij aan!’, maar ja het gebeurde zo en 1 augustus is het na 7 ½ jaar mooi geweest. Wij hebben in familiekring behoorlijk wat te verhapstukken gehad en toen ik onlangs op een dinsdagavond 4 juli laat een confronterend mailtje onder ogen kreeg, dacht ik wil ik dit nog wel. Ik ben toen naar buiten gegaan om wat frisse lucht te happen en toen ik terug kwam, wist ik het ‘ik ben er klaar mee, nu is het genoeg geweest’, aldus wethouder Ricky van den Aker.

Bad Nieuweschans heeft voor Ricky van den Aker een speciale plek in haar hart. “Bad Nieuweschans is heel bijzonder, ook binnen gemeente Oldambt en is niet voor niets het derde speerpunt op het gebied van recreatie en toerisme. Winschoten is voor een groot deel klaar en met Blauwestad zijn wij nog bezig en Bad Nieuweschans is nu in ontwikkeling genomen en er zullen nog heel wat stappen in gezet moeten worden, maar ben wel heel erg blij dat ik er aan heb bij mogen dragen”.

Mevrouw Van den Aker  is bij vele bijeenkomsten in Bad Nieuweschans geweest. Of het nu ging om heikele gemeentelijke kwesties, maar ook was ze niet te beroerd om haar handen letterlijk uit de mouwen te steken, zoals vorig jaar met het meehelpen opruimen van zwerfvuil.  

Onder de genodigden was ook Ina Hilbrands uit Bad Nieuweschans. Jarenlang is Ina werkzaam geweest als secretaresse, zowel voor burgemeesters als verschillende wethouders, zo ook voor Ricky van den Aker. Het was dan ook weer een warme ontmoeting tussen beide dames om voor aanvang van de receptie nog even bij te praten.

(foto: Ina Hilbrands en wethouder Ricky van den Aker)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030