3 Oktober 3 jaar Sis-Co aan de Hoofdstraat Bad Nieuweschans

30-09-2016 12:45

Bad Nieuweschans-  Aanstaande maandag 3 oktober is het precies 3 jaar geleden dat Sis-Co haar deuren opende aan de Hoofdstraat te Bad Nieuweschans. Voor eigenaresse Ineke Bijlsma toch wel even een moment om bij stil te staan en toch ook wel even om terug te kijken, want het beginnen van een winkel doe je niet impulsief. Veel Schanskers kunnen nog wel herinneren dat het allemaal is begonnen in café Reiderland. Ineke huurde op de zaterdag in het café de ruimte waar nu darts gespeeld wordt en stalde daar haar tweedehands kleding uit, zowel voor dames als kinderen. Ook allerlei accessoires behoorden tot het assortiment. Het bleek een succesformule, mede doordat Ineke heel selectief is met wat zij in haar collectie opneemt. Het moet modieus, netjes, schoon en bijna niet van nieuw te onderscheiden zijn. “De verkoop van kleding  in café Reiderland sloeg heel goed aan en heb dat zo’n vier maanden volgehouden. Heel veel positieve reacties, maar het telkens opbouwen en weer afbreken was toch wel een heel gedoe. Ik had er ook nog een fulltime baan naast. Stoppen met de verkoop was geen optie dus na veel wikken en wegen ben ik op zoek gegaan naar een winkelpand en wilde persé in Nieuweschans blijven. In die vier maanden had ik toch al wel een behoorlijk vaste klantenkring opgebouwd. Na verschillende panden bekeken te hebben, kwam op een gegeven moment het pand van voormalig slagerij Wiebrands vrij. Ik wist eigenlijk meteen dat dit pand het moest worden en kreeg het huurcontract. Samen met heel veel vriendinnen zijn we aan de slag gegaan en hebben het pand opgeknapt en ingericht. Sis-Co staat voor sterke vrouwen en zo voelt het ook. Op 1 oktober 2013 heb ik mij laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en op 3 oktober is de winkel opengegaan”, aldus Ineke Bijlsma.

Onlangs heeft de winkel aan de buitenzijde een metamorfose ondergaan, helemaal opnieuw gestuct en een nieuwe donkere kleur gekregen. Er is voor deze kleur gekozen, omdat deze beter past bij de omgeving. Sis-Co heeft niet de uitstraling dat er tweedehands kleding wordt verkocht en dat is ook precies de bedoeling.  Ineke koopt zelf haar kleding in en gaat daarbij heel selectief te werk. Dit kan zijn op marktplaatsen, maar ook wel via specifieke aanbiedingen. De laatste tijd komt het ook steeds vaker voor dat mensen persoonlijk een kledingstuk brengen dat ze zelf ook geschikt voor de winkel vinden. Kinderkleding wordt er op dit moment niet meer verkocht. Na een testperiode is gebleken dat hiervoor weinig belangstelling was.

Naast allerlei kledingaccessoires, is er ook een speciale afdeling met woonaccessoires. Van modern tot klassiek, met veel buitenlandse invloeden, worden artikelen als vazen, lampen, en vele decoratieve zaken aangeboden, tot kleine tafeltjes etc. aan toe. Bijzonder is dat het ook als een cadeauwinkel kan worden gezien. Voor kleine prijsjes vind je de leukste artikelen.

Het is zeker de moeite waard om Sis-Co eens te bezoeken en voor kleding is er van alles te vinden in de maten van 34 tot en met 64.

(foto: Ineke Bijlsma in haar eigen winkel Sis-Co)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030