21 September goedkope rijbewijskeuring voor bestuurders van 75 jaar en ouder

01-09-2016 09:46

Bad Nieuweschans- Voor automobilisten van 75 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten daarvan variëren van 45 euro tot het officiële tarief van 76,50 euro. Daar komen de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs en die van de noodzakelijke formulieren nog bij. In veel gevallen lopen de kosten op tot 125 euro. In Winschoten kan het (veel) goedkoper, want op woensdag 21 september is er in het MFC 't Parkholt aan de Jachtlaan 19a een keuring. De keuring kost op deze dag € 25,00. Een afspraak kan gemaakt worden via 0597-421833 of bij geen gehoor 06- 1032 9560. Geadviseerd wordt om minstens 3 maanden voor afloop van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Voor meer informatie omtrent de rijbewijskeuring www.rijbewijskeuringen.com/

 

 


 

Medische keuringen voor verlenging van het rijbewijs voor 75-plussers

Voor automobilisten van 75 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten daarvan variëren van 45 euro tot het officiële landelijke tarief van 76,50 euro. Daar komen de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs en die van de noodzakelijke formulieren nog bij. Alles bij elkaar betaalt een 75-plusser gemiddeld 125 euro voor een nieuw rijbewijs. Dat is veel te veel. Bovendien is het vaak lastig om een dokter te vinden die de keuring wil doen. Daarom worden op verschillende plaatsen in het land door ouderenbonden en wijkcentra goedkope rijbewijskeuringen voor 75-plussers georganiseerd.

Op deze website kunt u vinden waar u bij u in de buurt terecht kunt voor goedkope rijbewijskeuringen. De kosten voor de keuring in de meeste plaatsen die u op deze website vindt bedragen slechts 30 Euro. 

 
 Geadviseerd wordt om minstens 3 maanden voor afloop van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.