Wat 'n Kopschraberij toneel op 22 en 29 februari

21-02-2020

WAT 'N KOPSCHRABERIJ' EEN KLUCHTIG BLIJSPEL DOOR 'ZWART-WIT' OPGEVOERD OP 22 EN 29 FEBRUARI IN DE AKKERSCHANS....

Bad Nieuweschans- Dé toneelvereniging van Bad Nieuweschans 'Zwart-Wit' komt dit jaar met een echt Grunnings avondvullend kluchtig blijspel 'Wat 'n Kopschraberij' Dit toneelstuk is van de hand van Nico Torrenga, maar hij heeft het ook in het Nederlands geschreven met als titel 'Malle Fratsen'.
Het stuk gaat over Jaap Geertsema en z'n vrouw die hem verlaten heeft en leeft nu als een (verwaarloosde) vrijgezel. Als hij op een ochtend, met een flinke kater wakker wordt gemaakt door een vreemde vrouw, is hij volkomen verbijsterd. Als die dag meerdere vrouwen in zijn woonkamer verschijnen en dan ook nog zijn bemoeizuchtige zus langs komt, is hij het spoor volledig bijster. Kan Jaap blijven genieten van het vrijgezellen bestaan, of moet hij net als tijdens zijn huwelijk, luisteren naar de vrouw(en).
De spelers van Zwart-Wit zijn: Luuk Hauwen, Monique Mulder, Sandra Hut. René Roossien, Henriëtte Kruize, Helmer Wessenlink, Gisela Schwertmann en Erna Schwertmann. Trijntje Siemons is de regisseuse, Esther Sanders souffleuse en de toneelmeesters zijn Jan de Groot en Martin Kuil.
De opvoeringsdata in Dorpshuis De Akkerschans zijn op zaterdag 22- een 29 februari. De zaal is open om 19:00 uur, aanvang 19:30 uur. De entree bedraagt € 5,00. Muziek wordt op 22 februari door dj. Wilmer Stuut en op 29 februari door dj. Renso. Voorverkoop bij Erna Schwertmann, tel. 0597-522013 / 06 1375 3211, Rabenhauptstraat 26 te Bad Nieuweschans. (foto: de spelers van toneelvereniging Zwart-Wit)