Vermakelijk duel Heiligerlee 4 - Nieuweschans 2

06-12-2019

Heiligerlee en Nieuweschans delen de punten in vermakelijk duel......

Zondag 24 november:
Heiligerlee 4 - Nieuweschans 2 1-1 (0-1)
Doelpunt Nieuweschans: Speler Heiligerlee e.d.

Zondagmorgen een heuse topper op sportpark De Hoogte in Heiligerlee. De nummers 2 en 4 op de ranglijst, beide nog ongeslagen en evenveel verliespunten treffen elkaar. Op voorhand dus een mooie affiche en het moet gezegd beide teams maakten er een vermakelijk duel van. Heiligerlee heeft met onder andere de coryfeeën Berry van Lent (leider), Adje Leraar, Usko van der Schans en oud Schansker "bessen" Bernard Swarts in de gelederen een zeer behoorlijke ploeg en het is niet zo gek dat ze bovenin meedraaien.
Toch was de eerste helft voor Schanze. Er werd uitstekend gespeeld door de Schanskers. Lekker kort in de dekking waardoor Heiligerlee nauwelijks aan voetballen toekwam. Schanze meer in bal bezit was wel erg slordig af en toe in de passing, hierdoor lukte het ook niet om tot heel veel uitgespeelde kansen te komen. Er was dan ook hulp van de Heiligerlee zelf nodig om op voorsprong te komen, de keeper verkeek zich op een hoge voorzet en de bal viel pardoes via een voet van een Heiligerlee verdediger in het doel, 0-1! Schanze hielt hierna de controle en kwam eigenlijk niet in de problemen. Zo werd de rust gehaald en was er gezien het spelbeeld voldoende reden om met vertrouwen de tweede helft in te gaan.
Na rust waren de bordjes echter wat verhangen, Nieuweschans was minder scherp in de dekking en Heiligerlee (altijd bekend om niet zeuren en hard werken) deed er een stapje bij. Toch kwam Schanze het eerste half uur ongeschonden door, verdedigend stond het eigenlijk prima en ondanks dat Heiligerlee wel aandrong leek een overwinning nog altijd mogelijk. Helaas ging het toch nog mis, een kwartier voor tijd greep Berend (ik moet nog 8 doelpunten maken) Menninga te slap in binnen de 16, hetgeen resulteerde in de 1-1 gelijkmaker. Hierna werd het wederom (jaja schoonvader Modou) weer billen knijpen. Nieuweschans zwijnde toen een vrij ingeschoten bal via de binnenkant van de paal net voorlangs rolde. Schanze hield de hoop om net als in eerdere wedstrijden weer sneaky de drie punten mee naar huis te nemen. Even leek het er op dat er helemaal zonder resultaat naar huis zou moeten worden gegaan toen Heiligerlee 5 minuten voor tijd een vrije trap kreeg net buiten de zestien. De bal ging tot ontzetting, van alles wat Schanze een warm hart toe draagt, dwars door de muur en onder keeper Remco de Haan door. Daar waar 22 spelers, de leiders en het publiek het doelpunt al telden was de uitblinker op het veld, scheidsrechter Derk Jan Drent zo scherp om op te merken dat het hier om een indirecte vrije trap ging en het doelpunt om die reden niet goedgekeurd werd. Hiermee onderstreepte Drent zijn onpartijdigheid en ook nog eens het feit dat hij een uitstekende partij floot. Op dit niveau een absolute verademing. Hierna ging het duel als een nachtkaars uit en kunnen we spreken van een terechte puntendeling, immers beide teams hadden 1 helft de overhand. Nieuweschans 2 blijft door dit resultaat lekker meedoen in de top van de competitie. Volgende week de volgende uitdaging als nummer 5 op de ranglijst, Belllingwolde 4 van leider René Hillinga op bezoek komt op sportpark de Lange Akkers. Door Enzo Leeuwerke.