"Spa World Hotel kan in 2022 klaar zijn".....

20-06-2020

Wil ook samenwerken met Thermen Bad Nieuweschans......
NIEUWE DIRECTEUR SEDAT GÜREN DENKT DAT HET NIEUWE KUUROORD EN ZORGCENTRUM SPA WORLD HOTEL IN 2O22 KLAAR KAN ZIJN ....(bron NDC Mediagroep door Arnoud Bodde)

Bad Nieuweschans- De interne strijd bij De Wereldbazar en Spa World lijkt gestreden. Projectleider Sedat Güren is de nieuwe directeur en enige aandeelhouder van De Wereldbazar Holding BV. Hij schermt met een nieuwe investeerder en wil zo snel mogelijk bouwen in Bad Nieuweschans.

Deze weken wordt asbest verwijderd uit het kantoorgebouw van het bedrijf aan de Hamdijk in Bad Nieuweschans. In februari woedde twee keer brand in het pand.

Dat pand wordt gesloopt, het terrein wordt bouwrijp gemaakt en na het aanvragen van een bouwvergunning hoopt Güren in het voorjaar van 2021 te kunnen beginnen met de bouw van Spa World, een nieuw zorg- en kuuroord in het grensdorp. Dat moet in 2022 klaar zijn.

Als dit eerste project goed loopt, hoopt hij ook met De Wereldbazar aan de slag te kunnen, de overdekte markt langs het water van de Rensel in Winschoten.

De Wereldbazar had toch torenhoge schulden?

Güren zegt met de drie miljoeneninvesteerders van het eerste uur een regeling te hebben getroffen. ,,Openstaande schulden worden zo snel mogelijk afgelost en met een nieuwe investeerder gaan we deze nieuwe fase in'', zegt Güren.

En wat is er gebeurd met de vorige directeur?

Gürens voormalige levenspartner Petra van Gaanderen is van het toneel verdwenen. Ze was jarenlang directeur van de overkoepelende BV van de twee grote projecten waar al veertien jaar over wordt gesproken in Oost-Groningen. ,,Het klopt dat ik geen directeur meer ben. Meer kan ik er niet over zeggen'', reageert Van Gaanderen.

Na jarenlange strijd tegen de overheid zijn de twee initiatiefnemers van De Wereldbazar zwaar gebrouilleerd

Güren deed eind 2019 aangifte van identiteitsfraude en valsheid in geschrifte tegen Van Gaanderen. Zijn zou hem valselijk zijn aandelen (vijftig procent op dat moment) afhandig hebben gemaakt. Hij zette ook stappen tegen de bij die overdracht betrokken kandidaat-notaris van Trip Advocaten en Notarissen. Maar in de afgelopen weken is alles buiten de rechtbank geregeld, vertelt Güren.

,,Alle aandelen zijn aan mij overgedragen en ik heb alle rechtszaken ingetrokken. Ook tegen Trip onderneem ik geen stappen meer'', aldus Güren.

Komt na veertien jaar eindelijk iets van de grond?

De nieuwe directeur wil binnenkort om tafel met de gemeente Oldambt en met de eigenaar van Thermen, het bestaande kuuroord in Bad Nieuweschans. ,,Ik hoop dat ik kan bijdragen aan het aantrekken van toerisme in de regio'', zegt Güren.

,,We moeten dat samen doen, geen concurrenten van elkaar zijn. We zijn al veertien jaar bezig, het wordt tijd om eindelijk te bouwen. Hoe zeggen de mensen dat in Groningen? Eerst zien, dan geloven, toch? Ik moet de komende maanden eerst maar eens laten zien dat dat wat ik zeg ook gebeurt.''