Nieuweschans 2 verliest tegen oppermachtig Wvv 4

16-12-2019

Zondag 8 december
NIEUWESCHANS 2 LIJDT EERSTE NEDERLAAG TEGEN OPPERMACHTIG WVV4....(7-0)

WVV 4 - Nieuweschans 2 7-0 (2-0)
Op een zeer vroege zondagmorgen heeft Nieuweschans 2 de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Van een topper, immers WVV eerste met 18 punten en Nieuweschans gedeeld tweede met 17 punten, was alleen op papier sprake. Nieuweschans werd op alle fronten overklast door de gastheren uit Winschoten. Om 9 uur 's ochtends, op een met kunstlicht verlicht kunstgrasveld, trapten beide ploegen af. De eerste helft ging nog wel van Schanze kant, zo'n 25 minuten gebeurde er vrij weinig. Toen werd Erwin Schuur van WVV in buitenspelpositie vrij voor de keeper gezet. Hij scoorde, maar uiteraard vlagde grensrechter Leeuwerke hiervoor. De zeker in de eerste helft zwak fluitende scheidsrechter Haan meende echter anders. Ingefluisterd door de vedettes van WVV meende hij toch vanuit de middencirkel te kunnen oordelen dat Schuur 'er achter weg kwam'. Totale minachting van de grensrechter die keurig op één lijn stond met de laatste linie en dus een veel duidelijker beeld van de situatie had. Maar goed de beste man, broer van oud Schanze trainer Henk Haan besliste anders, 1-0. Hierna was het eigenlijk ook direct over. WVV, met Marcel Kruize (wat doet deze man op dit niveau) als dreh und angel punkt, was heer en meester. Nieuweschans, onwennig op het kunstgras, was niet bij machte om er een wedstrijd van de maken. Al snel werd het dan ook 2-0, Bertje Jager-Tepper volleerde een dieptepass op magistrale wijze binnen, 2-0. Hierna bleef WVV drukken en ontspoorde het bijna bij weer een buitenspeldoelpunt van de tellerlikkers. Dit opstootje werd in de kiem gesmoord en het bleef bij 2-0 tot de rust.
Na rust was Schanze nog even in de wedstrijd, WVV begon wat slap en de eerste 10 minuten waren voor Schanze. De verdediging van WVV met onder andere Erwin "jaley" de Jong en Erik Klaassens kwam echter nauwelijks in gevaar. Toen de sterk ingevallen Marcel Martena de 3-0 binnen schoot was het klaar. Schanze zakte door de hoeven en WVV freewheelde door naar 7-0. Prachtige doelpunten en kolderieke blunders (bananenschil aanvoerder Boney?) wisselden elkaar in rap tempo af. Het laatste kwartier kwam Schanze met een sterk invallende Michel Pintus nog een aantal keren gevaarlijk door. Hoogtepunt was hierbij een balaanname van Michel Pintus (een hoge bal met kinderlijk gemak uit de lucht doodgelegd). Diepte punt was wel toen de uitblinker van vorige week, Raymond Koetje, vrij voor open doel de bal er niet in kreeg. De ere treffer was Schanze dus niet gegund en na 90 minuten kwam er gelukkig een eind aan het eenzijdige duel. WVV pakte meer dan verdiend de 3 punten en verstevigde hiermee de koppositie. Enige kanttekening die je kunt plaatsen is wat een ploeg met deze kwaliteiten in de zesde klasse zoekt. Daar waar de overige teams best aan elkaar gewaagd zijn steekt deze (overigens zeer sportieve) ploeg er met kop en schouders bovenuit.
Gelukkig was de verzorging in de kantine ook van hoog niveau en Schanze, toch wat getergd pakte wel de derde helft! Door Enzo Leeuwerke.