Vandalen brengen graffiti aan en maken verlichting A7 viaduct onklaar...

17-12-2019

TELEURSTELLING OVER VERNIELINGEN viaduct Bad Nieuweschans....


De 'opening' van het viaduct Bad Nieuweschans is uitgesteld.
10 december stond de opening gepland, maar een nacht van tevoren zijn er vernielingen gepleegd. Dorpsbelangen Bad Nieuweschans en de gemeente zijn erg teleurgesteld. Het viaduct was net opgeknapt, maar vandalen hebben graffiti gespoten en de stroomvoorziening van de verlichting vernield.
- Wens van het dorp.
Dorpsbelangen Bad Nieuweschans en de gemeente werken al jaren samen in een actieprogramma om het dorp toeristisch verder te ontwikkelen. Dit doen ze in het actieprogramma 'Naar een samenhangend kuuroord Bad Nieuweschans', waarbij de inwoners nauw betrokken zijn geweest. Verschillende wensen van het dorp zijn via het programma gerealiseerd. De aanpak van het viaduct was zo'n grote wens.
Het dorp heeft zelf ideeën aangedragen om het viaduct te verfraaien. Uiteindelijk is ervoor gekozen om het viaduct crème-wit te verven en te voorzien van led-verlichting. Na afstemming met Rijkswaterstaat, is gestart met de werkzaamheden. Die waren nu gereed en de opening stond gepland op 10 december.
-Teleurstelling en frustratie.
Een week eerder waren ook al uitingen aangebracht. Dorpsbelangen heeft deze toen verwijderd en vermoede een eenmalige actie. De teleurstelling en frustratie zijn groot bij de gemeente en Dorpsbelangen. Na de vele inspanningen bij de voorbereiding en uitvoering van het project moeten we nu weer de draad oppakken. Bij de politie wordt aangifte gedaan van de vernielingen. Met betrokkenen en aannemers wordt overlegd om op korte termijn de schade te herstellen en het viaduct alsnog te kunnen openen.