Nieuweschans 2 dendert door met winst op Bellingwolde 4

09-12-2019

Zondag 1 december:
Nieuweschans 2 - Bellingwolde 4 3-0 (2-0)
Doelpunten Raymond Koetje (2x) en Berend Menninga
NIEUWESCHANS 2 DENDERT DOOR MET WINST OP BELLINGWOLDE 4....

Er lijkt dit seizoen maar geen halt te komen aan de prestaties van Nieuweschans 2. In een duel tussen de nummer 4 (Nws) en nummer 5 (B'wolde) was Schanze duidelijk de betere en stonden het aan het eind van de wedstrijd de duidelijke cijfers 3-0 op het scorebord.
Vooraf waren er toch wat zorgen, spelmaker en vedette King was afwezig, daarnaast ook geen Remon en Toby (mee met 1e). Voeg daar de afwezigheid van goaltjesdief Eddie (operatie op operatie) nog aan toe en u begrijpt de zorgen. Het was zelfs zo erg dat leider Jack een nederlaag voorspelde (zijn er witte zakdoekjes in aantocht??). Leider Leeuwerke had wel vertrouwen in een goede afloop en had een surprise in de opstelling, Raymond Koetje normaliter verdediger werd opgesteld in de spits. Het bleek een gouden greep, Koetje/Van Persie kroonde zich met 2 doelpunten en een assist tot man of the match.
Schanze, wellicht geïnspireerd door het knallende Sinterklaasfeest van vrijdagavond kwam geweldig uit de startblokken. Scherp in de dekking, veel beweging, snelle en nauwkeurige passing zorgde de 1e helft voor met afstand de beste helft van het seizoen. Keeper Remco hoefde slechts 1 keer echt in actie te komen en deed dit met verve. Schanze speelde met de druk naar voren en de kansen kwamen. Van Persie werd de diepte ingestuurd en alleen voor de keeper faalde hij niet, hij rondde keurig af, 1-0. Hierna bleef Schanze de druk erop houden, gaf niets weg. Mandekkers Luuk, Kjeld en Erwin zaten er boven op met Dick W daar als slot op de deur achter en op het middenveld excelleerden Mark en Berend gesteund door Flo en de Tank. Voeg daar bij een balvaste Feargal en levensgevaarlijke Koetje en het verklaart het Schansker overwicht. Na een half uur kwam Schanze op 2-0. Een schitterende aanval werd opgezet, via tikkie takkie kwam Raymond op rechts door en zijn voorzet werd met een knappe volley op 5 meter binnen getikt door Berend. Nieuweschans op rozen, er volgden nog een aantal kansen, maar voor de rust werd niet meer gescoord.
Op weg naar de kleedkamer gaf leider René Hillinga (Bellingwolde) tot tevredenheid aan bij leider Leeuwerke dat er geen pit in zat bij zijn team. Leeuwerke dacht uiteraard, laten we dat dan maar zo houden.
Na rust was het allemaal iets minder scherp aan Schanze kant en Bellingwolde knokte zich wat meer in de wedstrijd. Even leek het erop dat de 2-1 er aan zat te komen toen een speler van Bellingwolde er door leek te gaan, hier maakte Kjeld Bolland een professionele overtreding door hem even vast te houden. Geel (en dus 10 minuten tijdstraf) leek hier op zijn plaats, maar tot opluchting van Schanze en ergernis van Bellingwolde hield scheidsrechter Prijt de kaarten op zak. Vlak hierna ging de wedstrijd in het slot toen Raymond Koetje weer de diepte werd ingestuurd en hij één op één weer uiterst koel bleef en de 3-0 binnen schoot. Hierna was het wel gespeeld, Stefan, Minne (hoog over) en Henk de tank (op 3 meter van doel op de lat geschoten) kregen nog grote kansen maar deze gingen er helaas niet in. Na 90 minuten floot Prijt af met een keurige 3-0 als eindstand.
Nieuweschans staat na deze wedstrijd op de derde plek met evenveel punten (17 punten) als nummer twee Heiligerlee. Koploper WVV staat daar met 18 punten slechts 1 punt voor. Volgende week staat de absolute topper tussen de gedoodverfde kampioen WVV en Schanze 2 op het programma. Om 9 uur (!!) trappen beide teams af op het kunstgras in Winschoten. U bent van harte uitgenodigd om onze jongens te ondersteunen!! Door Enzo Leeuwerke.