Kinderboerderij met met Kiboclub aantrekkelijker worden....

29-02-2020

Opening staat gepland op 1 april, tot die tijd veel aanpassingen op het park......
KINDERBOERDERIJ MOET MET KIBO-CLUB AANTREKKELIJKER WORDEN......

Bad Nieuweschans- Het is voor het nieuwe bestuur van de Kinderboerderij/Hertenkamp een hele uitdaging om samen met de vrijwilligers het complex een nieuwe start te geven. De eerste weken na de overname, was het vooral brainstormen over wat er wel en niet moest gebeuren op het park. De nieuwe secretaris Bé Kranenburg vertelt het volgende er over. "Ja, wij zijn letterlijk in het diepe gegooid en eigenlijk is dat maar goed ook. Dan weet je tenminste waar je mee bezig bent. Met het nieuwe seizoen voor de deur moet er heel wat gebeuren. De kinderboerderij is onder andere erg afhankelijk van subsidies. Naar de gemeente geweest om alles goed uit te leggen, want wij hadden geen verleden om dat naar voren te brengen. Toch zijn de subsidies goedgekeurd en daar zijn wij heel erg blij mee".

Het bestuur kent overigens ook nog een paar oud gedienden, namelijk Jeroen Heres, Jans Bleeker en Leo Medema, waarvan Jeroen de nieuwe voorzitter is geworden. Het voltallige bestuur ziet er nu als volgt uit: Jeroen Heres (voorzitter), Bé Kranenburg (secretaris), Wilma Kok (penningmeester) en de bestuursleden zijn Leo Medema, Johanna Kranenburg, Jans Bleeker en Cindy Bos. Verder telt de club nog 5 vrijwilligers.

Naast de dieren vindt het nieuwe bestuur kinderactiviteiten heel erg belangrijk. Er wordt een ruimte helemaal opnieuw ingericht en helemaal op kinderen afgestemd. Deze nieuwe kinderclub, gerund door Cindy Bos en Johanna Kranenburg krijgt de naam KIBO-club mee. Kinderen kunnen in deze nieuwe ruimte zich heerlijk uitleven met tekenen, lezen en knutselen. Daarnaast willen de twee dames bij mooi weer ook veel buitenactiviteiten organiseren. Dit kan op het park zijn, maar ook activiteiten in het bos bestaan tot de mogelijkheden.

De opening van het park en de KIBO-club zal op 1 april plaatsvinden.

Tot de tijd zal er volgens de secretaris nog veel moeten gebeuren. Zo krijgen de konijnen nieuwe hokken. "Ons plan is om rond de hokken bij de entree het deel diervrij te maken. Ouders, opa's en oma's etc, en de kinderen hoeven dan niet direct in de uitwerpselen te lopen. Verder ligt er een plan ter tafel, maar daar moet nog een vergunning voor aangevraagd worden, om bij de ingang, naast de speeltuin, een terras te maken. Een terras waar wandelaars en bezoekers even lekker kunnen zitten en genieten van al de activiteiten, die in en rond de kinderboerderij plaatsvinden. Mensen kunnen daar een kop koffie, frisdrank of in de zomermaanden een ijsje bestellen. Ook willen wij nog een paar diersoorten erbij hebben, zoals ezeltjes. Al met al moet er nog heel wat georganiseerd worden, maar met de gezondheid van de dieren zit het wel goed. Deze hebben een veterinaire/medische keuring met glans doorstaan", aldus de kersverse secretaris Bé Kranenburg.

Ook de bestaande acties worden voortgezet, zoals de enveloppen actie tijdens de markten. De kraam is door Organisatiebureau Oost-Groningen al weer