Wedstrijd tegen Oldambtster Boys

28-11-2019

Opvallend waren de 4 assists en de 4 treffers van Davey.

GEEN ECHTE WEDSTRIJD TEGEN OLDAMBTSTER BOYS, KWALITEITSVERSCHIL TE GROOT.....(1-10)

Het kwaliteitsverschil was dusdanig groot dat er geen sprake is geweest van een echte wedstrijd. Vanaf het begin heerste Nieuweschans op alle fronten. Oldambtster boys moest lijdzaam toezien hoe Nieuweschans dubbele cijfers op de teller aantekende. Nieuweschans zette Old. boys onmiddellijk vast op eigen helft. In de 4e minuut knalde Arjan op de vuisten van de keeper van Old. boys. 1 minuut later had het al raak kunnen zijn. Elvis lanceerde Robin op rechts, die ongehinderd door kon lopen en zag zijn schot via de keeper in het zijnet belanden. In de 9e minuut opende de opgekomen Elvis de score met een zwabberende afstandsschot 0-1. Er kwamen volop kansen voor Nieuweschans via Steffan,Yannick en Davy om de score uit te bouwen. Het eerste wapenfeit voor Old.boys middels een afstandsschot in de 18e minuut leverde niets op. In de 21e minuut werd Kymani op rechts aangespeeld, speelde zijn directe tegenstander uit en liet de keeper van Old.boys kansloos met daverende knal 0-2. Het wachten was steeds op de volgende goal van Nieuweschans. In de 24e minuut was het raak, maar niet voor Nieuweschans. Door slecht verdedigen krijgt Old
Boys de aansluittreffer op een presenteer blaadje aangereikt. 1-2. Drie minuten later scoorde Yannick vanuit een vrije trap vanaf links genomen door Davy. 1-3. Vier minuten later keurt de scheids op onnavolgbare wijze in samenwerking met de grens van de Boys een loepzuivere goal van Nieuweschans af. Davy in blakende vorm geeft in de 36e minuut een voorzet op maat die feilloos wordt afgerond door Steffan 1-4. Old. boys kon alleen maar tegenhouden, maar Davy ronde met een prachtig stifje een aanval in samenwerking met Yannick perfect af. 1-5. Even voor de thee liet Kymani zijn tegenstander opnieuw de hakken zien en zijn voorzet werd keurig afgerond door Davy. 1-6. Nieuweschans begon zoals in de eerste helft. Een machteloos Old.boys werd van het kastje naar de muur gestuurd. Davy speelde zijn directe tegenstander keer op keer uit en via zijn assist kreeg Arjan een aantal mogelijkheden. In de 57e minuut stelde Davy, Robin in staat om de 7e treffer te maken. 1-7. Drie minuten later was Davy attent bij een losgelaten bal van de keeper en in de rebound schoot hij Nieuweschans naar 1-8. Old. boys kwam een aantal keren over de middellijn maar had niet het vermogen om het moeilijk te maken voor Nieuweschans. Een mooie combinatie in de 67e minuut beginnend bij Cemil en een een/tweetje tussen Arjan en Steffan werd simpel afgerond door Steffan. 1-9. Cemil had zich onsterfelijk kunnen maken om treffer nummer 10 voor zijn rekening te nemen maar zag zijn indrukwekkende solo stranden op de keeper van Old. boys. Arjan maakte in de 74e minuut treffer nummer 10 na wederom een assist van Davy.
De ingevallen allrounder Henk V kreeg even voor tijd een mogelijkheid maar zijn schot werd een prooi voor de keeper van de boys. Zoals gezegd een overwinning zonder noemenswaardig tegenstand. Opvallend waren de 4 assists en de 4 treffers van Davy. Door Dick Wiebrants; foto: Ella.