Vrijwilliger worden bij de brandweer, wat komt daarbij kijken....

14-10-2019


Bad Nieuweschans- Aan de Chr. Eberhardstraat 5 was er dinsdagavond een brandweer oefening van het Schansker korps. Dit met als doel mensen te informeren hoe een brandweer team aan het werk gaat bij melding van een brand. Maar een groter doel was dit keer het werven van vrijwilligers bij het Schansker korps. De nog kersverse jubilaris Henk Jan Meijer, al weer 20 jaar bij het korps, legde alles goed uit hoe de brandweermannen- en vrouwen aan het werk gaan. Ze laten zich vooral snel en goed informeren om wat voor brand het gaat, voordat ze aan de slag gaan.
Als vrijwilliger betekent dit het één en ander in je leven. Hel vraagt veel tijd en vakbekwaam te worden en te blijven. Daarnaast kan op willekeurige momenten een beroep op je worden gedaan als een incident plaatsvindt. Het is daarom belangrijk om te weten waaraan je begint en te bedenken of uit uitvoeren van dit vak ook bij je past. Voor informatie en of aanmelding als vrijwilliger : henkjan.meijer@vrgroningen.nl
(foto's: een impressie van de oefening in Bad Nieuweschans in aanwezigheid van burgemeester Cora-Yfke Sikkema en commandant van Oldambt Marjolein Vogel)