Nieuweschans 1 verzuimde kansen tegen Meeden (2-5)

06-10-2019

Ondanks de nederlaag heeft Nieuweschans goed verzorgd veldspel laten zien en was het absoluut niet de mindere van Meeden.

NIEUWESCHANS 1 VERZUIMDE OM KANSEN OM TE ZETTEN IN DOELPUNTEN TEGEN MEEDEN....2-5....

Bad Nieuweschans- In de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Meeden op een prima bespelende grasmat is Nieuweschans er niet in geslaagd om de drie punten binnen te halen. De uitslag doet vermoeden dat het een eenzijdige wedstrijd was met Meeden als bovenliggende partij, maar dat was absoluut niet het geval. Nieuweschans begon goed aan de wedstrijd. Met verzorgd spel werd Meeden naar achteren gedrongen en er waren mogelijkheden om de score te openen. Steffan kreeg in de 6e minuut de eerste mogelijkheid. Meeden loerend op de counter kwam er af en toe uit, maar kon in het eerste half uur nauwelijks gevaarlijk worden. Nieuweschans kreeg mogelijkheden via Yannick en Davy maar verzuimde om de kansen in doelpunten om te zetten. Als je zelf niet scoort, dan is het vaak zo dat de tegenstander dat wel doet. Dit was nu ook het geval. Een aanval van Meeden over de rechterkant in de 35e minuut werd voortreffelijk afgerond en Meeden kwam tegen de spelverhouding in op een 0-1 voorsprong. Acht minuten later was het weer raak voor Meeden. Door onoplettendheid en slordig balverlies tekende Meeden de tweede treffer aan en ging met een 0-2 voorsprong de rust in.
Nieuweschans kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. In de 47e minuut maakte Steffan de aansluittreffer 1-2 na goed voorbereidend werk van Davy. Nieuweschans zette er een tandje bij om op gelijke hoogte te komen. Yannick kreeg in de 51e minuut een kans, maar de sluitpost van Meeden wist dit met een goede redding te voorkomen. Nieuweschans nam steeds meer risico, 's om de achterstand in te lopen, maar het was Meeden die het verschil in de 59e minuut weer op twee doelpunten bracht en de stand naar 1-3 schoot. Vijf minuten later werd het 2-3 na een schitterende steekpass van Elvis op Yannick die bekwaam afrondde. Zoals gezegd Nieuweschans nam meer risico's om op gelijke hoogte te komen, maar het was opnieuw Meeden die middels een strafschop het verschil in de 72e minuut weer op twee treffers bracht. 2-4. Nieuweschans probeerde het nog wel, maar het was Meeden die uiteindelijk de eindstand naar 2-5 schoot. Ondanks de nederlaag heeft Nieuweschans goed verzorgd veldspel laten zien en was het absoluut niet de mindere van Meeden. Nieuweschans verzuimde om de kansen om te zetten in doelpunten, gezien grote delen van het spelbeeld, terwijl Meeden hierin effectiever was. Door Dick Wiebrants.