Jan Scheerhoorn exposeert t/m 6 oktober in LaKaserna

02-10-2019

JAN SCHEERHOORN TOT EN MET 6 OKTOBER IN LAKASERNA....

Bad Nieuweschans- Met 33 drieluiken heeft Jan Scheerhoorn die bij binnenkomst in de galerie bijna allemaal op elkaar lijken, wel een heel bijzondere expositie in LaKaserna in Bad Nieuweschans. Alle tweeluiken hangen op een identieke hoogte en elk vertoont een klein subtiel kleurverschil met het werk ernaast. Soms is het onderscheid haast niet waar te nemen, maar samen vullen ze de gehele expositieruimte van LaKaserna en al deze tweeluiken vormen door de herhaling een indrukwekkend geheel in en met de ruimte.
In zijn werk volgt Jans Scheerhoorn een omgekeerd procedé waarbij hij in het donken verschillende combinaties van geprojecteerd gekleurd licht wegschildert tot er een egaal grijs ontstaat. Per doek heeft hij dit 24 keer gedaan. Weer in het daglicht zorgen al deze lagen voor een intens diepe kleur.
Deze expostie is te bezichtigen tot en met 6 oktober 2019 op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De expositie is zaterdag geopend door David Strobrand, docent kunstgeschiedenis academie Minerva.
(foto: Jan Scheerhoorn)