HSV heeft genoeg leden maar veel te weinig actieve vissers

28-11-2019

HENGELSPORTVERENIGING HSV HEEFT GENOEG LEDEN, MAAR TE WEINIG ACTIEVE VISSERS....

Bad Nieuweschans- Aan het aantal leden dat de Schansker Hengelsport Vereniging (HSV) heeft daar ligt het niet aan. Het ligt hem aan de actieve vissers, die meedoen met wedstrijden en activiteiten die de HSV met grote regelmaat organiseert. Dit bleek ook tijdens de najaarsvergadering, die vrijdagavond in de Akkerschans is gehouden. Zo'n 15 actieve vissers waren naar deze vergadering gekomen. De deelname aan de viswedstrijden is gehalveerd. Er komen soms maar 3 vissers naar een wedstrijd en daar kun je (bijna) geen wedstrijd voor organiseren. Voor sommige vissers, met name die in Duitsland wonen, is de afstand een belemmering. Het voorstel is om niet verder te reizen dan 50 kilometer buiten Bad Nieuweschans. De voorzitter Stefan Glazenburg zal dit gaan bekijken. Tijdens de eerste vergadering in het nieuwe jaar, ergens in februari, zal dit bekend worden gemaakt. Het damesteam, bestaand uit Hildegard, Karin, Monika en Johanna is een heel trouw team. Bijna altijd met z'n vieren aanwezig op alle wedstrijden die voor deze dames zijn uitgeschreven. Na afloop van deze wedstrijden is het voor deze dames even napraten in of buiten de ijsbaankantine. Op de vraag of ze dit het komend seizoen ook weer gaan doen, was het antwoord 'ja'. Hoewel de ijsbaan nu onder het beheer valt van VV Nieuweschans, is het allemaal nog niet betekend. Zo valt het onderhoud van dit gebouw nog onder verantwoordelijkheid van de gemeente Oldambt. Het gas is er het afgelopen jaar door de gemeente er wel uitgehaald en zijn er elektrische verwarmingselementen geplaatst en het buitenonderhoud zal rond de kantine door vrijwilligers van de HSV worden uitgevoerd.

Dan was er ook nog de jaarlijkse prijsuitreiking: bij de dames heeft Hildegard beslag weten te leggen op de eerste plaats; tweede is geworden Karin, derde Monika en vierde Johanna.

Bij de mannen avondwedstrijden: 1e A. Wilken, 2e Tirrel en 3e Warnders. Bij de middagwedstrijden in 2019 is de eerste prijs gegaan naar dhr. Warnders, 2e dhr. H. Evering en 3e dhr. Theile.

Martin Feikens en Bas Nanninga hebben aangegeven het bestuur te zullen verlaten.

(foto: de prijswinnaars, met (scheidend) bestuurslid Bas Nanninga en penningmeester Manuela Bolhuis)