Grootse plannen bij de COOP; bedrijfsleider Eddie Kor ziet het met het volste vertrouwen tegemoet

01-02-2020

COOP Bert Stuut heeft grote plannen met verbouwing van zijn supermarkt....
EDDIE KOR, BEDRIJFSLEIDER BIJ STUUT'S COOP, ZIET DE TOEKOMST VOL VERTROUWEN TEGEMOET.....

Bad Nieuweschans- Ruim een half jaar is hij nu werkzaam bij de COOP van Bert Stuut, bedrijfsleider Eddie Kor en eigenlijk al een groot deel van zijn werkzame leven al een COOP'er. Van supermarkten tot en met het Distributie Centrum. De 51-jarige Eddie, afkomstig uit Stadskanaal, getrouwd en 2 zonen, zat in eerste instantie helemaal niet op een verandering van baan te wachten. Bert en Eddie kennen elkaar al van jongs af aan, van de voetballerij, samen in de bus naar de middelbare school en op beurzen etc. kwamen ze later elkaar regelmatig tegen. Daar werd door Bert met grote regelmaat tegen hem gezegd "kom je bij mij werken". In het begin wimpelde Eddie dit af als een beetje grootspraak, want hij had immers een goede baan. Maar begin vorig jaar kwam hij Bert opnieuw tegen en toen klonk "kom je bij mij werken" wel eens veel serieuzer. Bert vertelde hem over zijn plannen voor de toekomst met zijn Schansker supermarkt.

Eddie liet hem weten daar voldoende tijd voor nodig te hebben en zei dat hij voor 1 juni, vorig jaar, daar uitsluitsel over te geven. Eddie wilde praten met zijn vrouw, kinderen en in een later stadium ook met zijn werkgever. In mei was hij er uit en heeft Bert toen laten weten de uitdaging aan te gaan en per 1 juni is dat ook officieel gebeurd. Ik heb in de periode tot mijn officiële aanstelling met regelmaat op bezoek geweest, kennis gemaakt met het personeel en natuurlijk gekeken hoe ik in de plaatje zou passen. Het voelde goed en daarom heb ik 'ja' gezegd. Ik heb het afgelopen jaar goed mee kunnen denken met de toekomstplannen van Bert, die toch elk tweede jaar wel een verandering wil. Wat de supermarkt betreft is het voor Eddie allemaal niet vreemd. Hij is samen met Bert verantwoordelijk voor de inkoop, samen met andere collega's. Wat anders is, is de bulkverkoop van koffie, frisdrank en bieren etc., dit wordt eigenhandig ingekocht. Het overige en dat is ruim 70% automatisch gaat via de COOP-organisatie.

"Wat wij wel zien is dat de Duitser in het begin alleen maar voor de koffie en blikken frisdrank kwam, nu ook steeds meer Nederlandse producten worden gekocht. Kijk je woont hier op de grens en onze oosterburen moeten soms wel een uur rijden om hier te komen en die maken er echt een dagje uit van. Veel van onze Duitse klanten zijn ook echte vaste klanten geworden en daar zijn wij super trots op. Wij hopen dan ook dat na de verbouwing, wij nog een betere service kunnen bieden", aldus Eddie Kor.

Wat er nu op stapel staat is beste een grote verandering. De winkel zal rigoureus verbouwd worden en hopen het dit jaar te kunnen realiseren. De gemeente heeft in principe haar goedkeuring gegeven en ze gaan er van uit dat ook het bouwcontract binnenkort getekend kan worden.

De oppervlakte van het winkelgedeelte van de supermarkt zal groter worden. Wat nu nog het magazijn is, zal bij de winkel worden aangetrokken. Er komt een laag bovenop het dan ontstane magazijn en daar bevindt zich de kantine, kantoor etc. Ook het parkeerterrein zal er anders uit gaan zien. Op de hoek Hoofdstraat / H.F. Dresselhuisstraat komt een nieuw gebouw, waarin in de Visspecialist zich zal vestigen.

Verder zullen er nog verschillende andere veranderingen plaats gaan vinden, maar eerst moeten de vergunningen rond zijn om dit bekend te maken.