Die Chokohasen bereiden zich voor op de wintereditie The Barrel Challenge

06-12-2019

DIE CHOKOHASEN MAKEN ZICH OP VOOR THE BARREL CHALLENGE WINTEREDITIE 2020 MET EEN STOERE VOLVO, LANGE ONDERBROEKEN EN JÄGERMEISTER...

Bad Nieuweschans- Nog zo'n twee maanden te gaan en dan start The Barrel Challenge wintereditie weer, met ook het team Die Chokohasen uit Bad Nieuweschans. De start is op 19 januari vanaf het voetbalstadion NAC te Breda.
Deze Chokohasen doen voor de eerste keer mee aan deze toertocht georganiseerd door Zweep events en ze hebben d'r zin in. Het team bestaat uit Raymond Koetje, Florian Johann, Steffan Gosseling en Erik Oosterhuis. Deze laatste stelt zijn bedrijf Caravan Centrum Oldambt te Winschoten ter beschikking om aan de Volvo V70 te sleutelen en op te pimpen, die voor dit evenement door de mannen is gekocht. Eigenlijk is de vrouw van Raymond Koetje, José, de aanstichtster geweest dat dit team met deze uitdaging van start is gegaan. Na de vorige wintereditie heeft ze tegen Raymond gezegd "is dit ook niet iets voor jou!". Eén plus één is twee en daarop volgend heeft hij zijn vrienden bij elkaar gekregen om mee te doen. Erik is er iets later bij gekomen. Om dit alles te kunnen realiseren is er een sponsor actie op touw gezet, maar waarbij 75% van alle gelden gaat naar het KWF. De auto zal volgeplakt worden met stickers van de sponsoren.
De Volvo wordt ook een echte 'barrelauto' en is gebouwd in 1997 en is een vijf cilinder benzine uitvoering met een vermogen van ruim 200pk. Op dit moment wordt de hand gelegd aan het 'pimpen' van de auto met allerlei verlichtingsatributen en geluidseffecten. De banden worden zware winterbanden en aangevuld met twee spike banden. Ook sneeuwkettingen zullen niet ontbreken. Ook een geluidsinstallatie zal op het imperiaal gemonteerd worden. Verder staat een slee paraat om meegenomen te worden. Ook hebben ze een origineel gewei voorop de auto staan, iets wat niet veel andere deelnemers zullen hebben. Voor de kou nemen de mannen in elk geval een fles Jägermeister mee. Verder een lange onderbroek en een muts en dikke handschoenen, daarmee denken Die Chokohasen het wel te kunnen redden. (foto's: Die Chokohasen maken zich gereed voor de wintereditie The Barrel Challenge die op 19 januari van start gaat)