Collectief falen de wedstrijd Nieuweschans 1 - Oosterstreek 1

07-06-2019

Nieuweschans 1- Oosterstreek 1: 0-8 

Bad Nieuweschans- Het was voor Nieuweschans enigszins verrassend dat het alsnog de derde periode binnen haalde en nog kon spelen om promotie naar de vierde klas.
Oosterstreek uit Friesland was de tegenstander. Nieuweschans begon de eerste tien minuten redelijk aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Oosterstreek. Een afstandsschot in de 9e minuut werd prima gepakt door Henk V onze keeper. Hierna kregen Aziz, Robin en Igalin kansen, maar door goed ingrijpen van de verdediging van Oosterstreek leverde dit niets op. In de 19e minuut opende Oosterstreek de score vanuit een vrije trap 0-1.
Vijf minuten minuten later verzuimde Sako een uitgelezen mogelijkheid in een 1 op 1 situatie met de keeper van Oosterstreek om op gelijke hoogte te komen. Nieuweschans stapelde hierna fout op fout. Veelvuldig balverlies en verkeerde keuzes waren schering en inslag.Het kon eigenlijk niet uitblijven dat Oosterstreek hiervan zou profiteren. In de 41e minuut werd een aanval van Oosterstreek over rechts op ongelukkige wijze in eigen doel verwerkt. 0-2.
Je zou verwachten dat Nieuweschans er in de tweede helft een schepje bovenop zou doen, maar het tegendeel was waar. In de tweede helft heb ik een ongeïnspireerd Nieuweschans gezien met een slechte spel discipline. Voetballen vanuit je eigen positie was er niet meer bij en Oosterstreek kreeg de kansen ongehinderd aangereikt. Het werd uiteindelijk 0-8 en het team zou zich hiervoor moeten schamen. Het was een collectief falen zowel in fysiek als in mentaal opzicht. Door Dick Wiebrants.