Exposities

Galerie Wiek XX

T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 57 806 508
E. info@wiekxx.nl
Openingstijden: Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00. Andere dagen alleen op afspraak.  

Expositie van Jannes Kleiker in Galerie Wiek XX van 13 september tot 25 oktober.....

SLIJT VERDIET IN DE LOOP VAN DE TIJD?.......

Bad Nieuweschans- Coen Verbraak vroeg dat in de NRC van Mei 2018 aan de psychiater Odette de Theije, die geheel onverwacht haar man verloor.
"Het raakt verweven met je leven. Maar je moet wel echt rouwarbeid verrichten en het verlies niet uit de weg gaan.
Rouw is de achterkant van de liefde
Vertrouw erop dat je zelf het best weet wat goed voor je is. Je weet zelf of je wel of niet wilt dat er iemand langskomt. Twee vriendinnen hebben me een jaar lang iedere avond welterusten gewenst via de app. Het fijne was dat ik niet hoefde te reageren. Zoiets helpt enorm."
Naar analogie hiervan schilderde Jannes Kleiker de cyclus Verdriet & Troost. Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

(foto: een werk van Jannes Kleiker Verdriet & Troost XIVm olieverf op paneel 60x60 cm.)

Galerie Wiek XX met een knipoog naar de werkelijkheid.

Galerie Wiek XX, voor figuratieve en realistische kunst in Bad Nieuweschans bestaat sinds 1977. Het is daarmee een van de weinige galeries in Noord-Nederland die zo lang op professioneel niveau opereert. De kunstenaars van Galerie Wiek XX vormen een mix van bekende, gearriveerde kunstenaars en jong talent.
Een algemene karakterisering van het soort kunst dat de bezoeker in Wiek XX zou kunnen aantreffen, laat zich als volgt verwoorden: sferische figuratieve kunst, waarin soms een sterk persoonlijke symboliek een rol speelt. In dit werk geeft de kunstenaar blijk van een technische uitgebalanceerd ambachtelijk kunnen. De aandacht voor het onderzoek naar de werking van het licht op kleur en vorm is hierbij essentieel. Met een dergelijke beschrijving wordt een indruk van de galerie gegeven. Er wordt echter voorbijgegaan aan de individuele kwaliteiten van de afzonderlijke kunstenaars. Zij tonen ieder een variant. Dit resulteert dan ook in de presentatie van een aantal uiteenlopende kunstuitingen binnen de grenzen die het gebied afbakenen waar de galerie voor staat.
De keuze om alleen figuratieve, realistische kunst te exposeren en te verkopen is volledig ingegeven door de eigen persoonlijke voorkeur van de galeriehouders. 

Galerie Wiek XX, Voorstraat 50, 9693EH Bad Nieuweschans. Nederland https://www.wiekxx.nl

T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 57 806 508
E. info@wiekxx.nl
Openingstijden: Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00. Andere dagen alleen op afspraak.  

Van Betty Simonides, Marena Seeling en Gerda Kruimer....
LAKASERNA KOMT NA LANGE TIJD WEER MET EEN EXPOSITIE...VAN 4 JULI TOT EN MET 23 AUGUSTUS....

Bad Nieuweschans- Na een lange vastenperiode kan er deze zomer ook in LaKaserna weer van kunst genoten worden. In de Zomerexpo 2020, die duurt van 4 juli t/m 23 augustus, is werk te zien van Betty Simonides, Marena Seeling en Gerda Kruimer. Het werk van Betty Simonides is niet te herleiden tot beelden uit de werkelijkheid. Het is een fundamentele zoektocht naar vormen, kleuren, lijnen en materialen. Van Betty is niet alleen werk te zien in de expositieruimte maar ook buiten, aan de voorzijde van de kazerne en in de tuin. Marena Seeling laat zich juist wel inspireren door de werkelijkheid: Landschappen en door de mens in dit landschap geplaatste elementen. Ze probeert in haar werk de essentie hiervan te vatten door keuzes te maken en weg te laten. De identiteit van een bepaalde plek wordt door haar gevangen in brede verfstreken. Gerda Kruimer is een tekenares pur sang. In haar nieuwste werk uit zich dit in driedimensionale vormen waarin ze een bewuste keus maakt voor een bepaald formaat en patroon. Binnen deze beperking varieert ze met sobere kleuren tot er een object ontstaat waaraan alles klopt. Voor deze expositie in LaKaserna is er geen opening en het aantal bezoekers dat gelijktijdig de expositie kan bekijken is gelimiteerd. Bezoekers zijn van harte welkom van donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur bij voorkeur na het maken van een afspraak. Dit om alles ongestoord en in alle rust te kunnen bekijken.

AndersomAnders / Jonathan Otten

Na jaren werkzaam te zijn bij een schildersbedrijf besloot ik naast mijn werk als huisschilder, Autonome Beeldende kunst te gaan studeren aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Inmiddels heb ik mijn eigen galerie/werkplaats voor hedendaagse kunst aan de Voorstraat 22 in Bad Nieuweschans.

Voor een impressie van mijn werk klik in het menu op galerie, daar vindt u een impressie van recent werk. Voor meer van werk kunt u klikken in het menu op instagram. Daar kunt u ook andere werken van mij vinden. https://www.andersomanders.nl/

Ik houd mij bezig met abstract expressionisme. Ben je geïnteresseerd in mijn werktechnieken geef je dan op voor een workshop. Bij voldoende deelname (5) gaat er een workshop starten. Naast mijn werk in mijn atelier ben ik zzp'er schilder en kunt u ook zo in contact met mij komen. klik maar eens op schilderwerk in het menu! 

Cilia de la Court beeldentuin en atelier

Keramische beelden en schilderijen in Oost-Groningen

In het oude vestingsplaatsje Bad Nieuweschans, tegen de grens met Duitsland, vindt u op een prachtige locatie het atelier en de beeldentuin van Cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk werkt en woont zij sinds eind 2007 weer in Bad Nieuweschans. 

Cilia de la Court. Oudezijl 14, 9693 PA Bad Nieuweschans, tel: 0597 - 67 17 37
info@ciliadelacourt.nl Openingstijden: 
Open op afspraak, https://www.ciliadelacourt.n

Beelden
De beelden zijn gemaakt van crèmekleurige grove chamotte klei waarop soms met rode klei aksenten zijn aangebracht. Ze zijn uit kleiplakken opgebouwd. De beelden kunnen zowel binnenshuis als buiten in de tuin worden geplaatst. De beelden kunnen het hele jaar buiten staan.

Onderwerpen zijn veelal: vogels, andere dieren, menselijke wezens en een combinatie daarvan zoals bij het 'vogelvrouwtje'.

De beelden hebben een poëtische, soms komische sfeer. Zo kunnen de vogels menselijke trekken hebben en doen ze denken aan pinnige dames en ijdeltuiten, of het zijn juist onschuldige dieren. 

Schilderijen: Deze hebben als onderwerp veelal : mensen, huizen in landschappen, bloemen in vazen. Daarnaast maak ik portretten in opdracht.

Beelden in de Bocht

Beelden in de bocht. Een tuin van bijna 4000 m2 vol bloemen en vooral oude fruitbomen en niet te vergeten..beelden. De beelden zijn gemaakt van diverse soorten steen en metaal. De collectie van zelfgemaakte is aangevuld met beelden van Afrikaanse kunstenaars. U kunt hier lekker bijkomen en genieten van de kunst en de natuur. Het is ook mogelijkheid uw ideeën of herinneringen aan iets of iemand te realiseren. Zelf doen is ook mogelijk, er zijn stenen en gereedschappen aanwezig. Openingstijden: Vanaf 1 mei t/m 30 september donderdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00.

Een afspraak maken voor een andere dag of tijd is ook mogelijk. Adres: Hamdijk 2, 9693 TD, Bad Nieuweschans Telefoon: 06 4573611  https://beeldenindebocht.com/

Doorlopende expositie Schipperskind in 'Eetablissement' De Dansende Kater aan de H.F. Dresselhuisstraat..


Atelier Blossom / Marloes Buigel Boering

Geraakt door wat je ziet en voelt, hierdoor geïnspireerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, inkttekening, schets of krabbel... Dat kan de emotie of een houding zijn van een mens, de ogen die de ziel weerspiegelen of de weidsheid en kracht van het (Groningse) landschap die een emotie oproepen. Maar hoe dichterbij het onderwerp voor haarzelf voelt, hoe beter het werkt.

Met deze onderwerpen gaat kunstschilder Marloes aan de slag, schilderijen worden gemaakt met o.a. olieverf op linnen, maar ook maakt ze werken met inkt/acryl op papier.

Marloes woont en werkt net even buiten Drieborg. Ze is niet goed te vangen in een stijl maar is nog het best te kenmerken in een impressionistische/realistische wijze van schilderen, maar schuwt ook niet de abstractie. Haar onderwerpen zijn divers dit kunnen zijn landschappen, model, dieren, portretten van muzikanten in kleur of zwart/wit en (inkt)tekeningen. Marloes studeerde in 2006 af aan de Wackers Academie te Amsterdam en een drietal jaren volgde schilderlessen bij kunstschilder Harold Kleyn. Vanaf 2019 is Marloes lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg.                                          Atelier Blossom, Oudedijk 109, 9688 RT Drieborg. tel. 06 20883413  https://www.atelierblossom.nl