ANDERSOM ANDERS KUNST EN B&B

Na eerst een aantal jaren als huisschilder gewerkt te hebben besloot Jonathan Otten autonome beeldenkunst te gaan studeren bij Kunstacademie Minerva in Groningen. Inmiddels heeft Jonathan zijn eigen kleine galerie/atlier voor hedendaagse kunst in Bad Nieuweschans. Jonathan houdt zich bezig met abstractexpressionisme en bij voldoende deelname geeft hij ook workshops.Op dit moment vindt er een verbouwing plaats en is de galerie gesloten, maar het werk is altijd op afspraak te bezichtigen. Tel. 06 5170 6522; www.andersomanders.nl

"Regen of geen regen. Bij Andersom Anders blijft het stromen “uitleg van een prachtige reis” 

100x100 cm gemengde techniek op gespannen doek".

 

 

 

Zomer tentoonstelling van 22 juli tot en met 26 augustus Galerie Wiek XX

De Zomertentoonstelling

Door het warme weer bleef u veelal thuis of pikte incidenteel een terrasje. 
Daarom hebben we besloten de Zomertentoonstelling te verlengen tot 9 september. 
Galerie Wiek XX is nu drie dagen per week geopend, VrijdagZaterdag en Zondag van 13:00 tot 17:00 uur. 
De Beeldenexpositie KOM IN DE TUIN is op de zelfde dagen van 1 mei tot 1 oktober te bezoeken.

 
De 18 kunstenaars van de zomertentoonstelling:

Wout Wachtmeester, Arend Kuiper, Joost Doornik, Nico Heilijgers, Jacqueline Kasemier, Clary Mastenbroek, Stewart Brown. Candace Charlton, Rene Schuyt, Jannes Koetsier, Jannes Kleiker, Douwe Elias, Corry Zondergeld,  Rien van Uitert, Pieter Pander en Rachel Dieraert.

(foto: de opening zomer expositie 2018 door wethouder Bard Boon)
 

 

 

 

 

LA KASERNA

Galerie LaKaserna is zich aan het voorbereiden voor een nieuwe tentoonstelling. Binnenkort meer informatie.

www.lakaserna.nl

 

Atelier Blossom Drieborg

Geraakt worden door wat je ziet en voelt, hierdoor geïnspireerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, schets of krabbel…….

Dat kan de emotie, een houding of beweging zijn van een mens of kind, maar ook de weidsheid en kracht van het Groningse landschap. Ook bekende artiesten weet zij op het doek neer te zetten in kleur of in zwart/wit. Schilderijen worden gemaakt met o.a. olieverf op linnen of in een simpele krachtige pennenstreek op papier. In de schilderijen worden diverse lagen en kleuren aangebracht, zodat ze door elkaar heen gaan schijnen. Soms nat in nat, met kwast en ganzenveren. Ruimtelijkheid en romantiek en een impressionistische inslag zijn zichtbare componenten waarbij de gelijkenis ook een belangrijk uitgangspunt blijft.

 

Aan de Oudedijk 109, net buiten de dorpskern van Drieborg vind je het atelier van Marloes Buigel Boering. Marloes studeerde in 2006 af aan de Wackers Academie te Amsterdam, richting tekenen/schilderen. Van 2005 tot 2008 volgde ze schilderlessen bij kunstschilder Harold Kleyn. Vanaf 2008 tot 2014 koos ze vrijwel fulltime voor het moederschap en vanaf 2014 heeft ze haar kwast weer opgepakt en is ze haar eigen stijl aan het ontwikkelen. Sinds 2015 is ze lid van Kunst aan de rand van Nederland, Vanaf 2017 neemt ze deel aan de Tweekarspelen Kunstroute en diverse exposities in binnen en buitenland.

(een collage met werken van Marloes Buigel-Boering)

foto van Marloes Buigel Boering.

 

In het weekend van 17/18 en 24/25 maart 2018 stelt zij haar atelier open voor publiek en bent u van harte welkom op de Oudedijk 109 te Drieborg.

 Voor meer informatie kijk op de site van Marloes www.marloesbuigelboering.nl
(foto: Marloes bij een werk van De Rolling Stones en foto 2: Ede Staal)
(foto: Skaterboy)

VESTINGMUSEUM

Het Vestingmuseum is gehuisvest in één van de voormalige kanonniers barakken aan de 1e Kanonnierstraat 2. Toen Bad Nieuweschans nog als vesting diende, woonden in deze straat de kanonniers. Zij behoorden tot de lagere rangen van de militaire gemeenschap en moesten dus genoegen nemen met een zeer eenvoudig onderkomen. U vindt het vestingmuseum in één van deze kanonniers barakken.
Openingstijden Vestingmuseum: dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Op afspraak verzorgen wij rondleidingen door de vesting van Bad Nieuweschans, en kunt u het museum op andere tijden bezoeken.

vestingmuseumbadnieuweschans.nl/CILIA DE LA COURT, beeldentuin/atelier

Keramische beelden en schilderijen. Op een prachtige locatie het atelier en beeldentuin (vrij toegankelijk) van cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk, werkt en woont zij sinds eind 2007 weerin Bad Nieuweschans, Oudezijl 14.

Tweekarspelenkunstroute. U bent welkom op 19, 20 en 26, 27 en 28 maart van 11:00 tot 17:00 uur
Voor meer informatie: https://www.ciliadelacourt.nl/

(werk van Cilia: 'In gesprek')

 

ATELIERTWEE

In 'Ateliertwee', een voormalige domineeswoning liggend aan de fraaie Voorstraat in het beschermde dorpsgezicht van Bad Nieuweschans, vindt u het schilderatelier van kunstenaarsechtpaar Ingrid Constance van der Stelt en Hans van Herwijnen. Met een steeds wisselende tentoonstelling dat op verzoek of na afspraak te bezichtigen is, op de hoek van de Kruisstraat met uitzicht op het Kloktorentje (de voormalige
Hoofdwacht). Contactadres: Ateleirtwee, Voorstraat 32, 9693EH Bad Nieuweschans; tel. +31 (0)597 655420 www.ateliertwee.nl
(op foto: werk van Ingrid)


BEELDEN IN DE BOCHT

Beelden in de bocht. Een tuin van bijna 4000m2 vol bloemen en vooral oude fruitboemen en iet te vergeten.... beelden. De beelden zijn gemaakt van diverse soorten steen en metaal. De collectie van zelfgemaakte is aangevuld met beelden van Afrikaanse kunstenaars. U kunt hier lekker bijkomen en genieten van de kunst en de natuur. Het is ook mogelijk om en uw ideeën of herinneringen aan iets of iemand te realiseren. Zelf doen is ook mogelijk, er zijn stenen en gereedschap aanwezig. Openingstijden vanaf 1 mei tot en met 30 september: donderdag tot en met zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Een afspraak maken voor een andere dag of tijd is ook mogelijk. Adres: Hamdijk 2, 9693TD, Bad Nieuweschans; tel. 06 145 73611. www.beeldenindebocht.com

 

 

 

Exposities in de regio

In Beerta is sinds 1 januari 2017 galerie Métier AnnArt gevestigd met wisselende exposities van eigen werk. De laatste jaren voornamelijk erg kleurrijke, drukke werken en abstracte doeken. Ook beschilderde etalagepoppen en andere objecten. Voorwerpen worden een tweede leven gegeven.
Geopend: maandag woensdag en donderdag van 10:00 tot 16:30 uur; Hoofdstraat 80, Beerta. www.metierannart.nl

Abstract, kleurrijk en mixed media portretten

Carine Stevens exposeert in De Klinker

 

Al sinds de opening van Cultuurhuis De Klinker vormen exposities een belangrijk onderdeel van het aanbod. Plaatselijke, regionale, maar ook landelijke kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te tonen. De exposities variëren van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. Van 4 juli t/m 29 september zijn schilderijen te zien van kunstenares Carine Stevens, woonachtig in de provincie Brabant. U kunt de expositie bezichtigen tijdens openingstijden van Cultuurhuis De Klinker.

 

Carine Stevens is geboren in Enschede, maar woont al geruime tijd in Brabant. Ze volgde de opleiding Beeldende Vorming aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar ze in 1989 haar diploma behaalde. Na haar studie is ze in het onderwijs en de zorg werkzaam geweest, maar ze is zich als vrij kunstenaar altijd verder blijven ontwikkelen, met name in het schilderen en keramisch vormgeven. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op het tekenen en schilderen met mensen met psychiatrische problematiek en/of een persoonlijkheidsstoornis. Dit vanuit haar visie dat o.a. tekenen en schilderen een brug kan zijn die mensen met elkaar verbindt; ze met elkaar in gesprek brengt.

 

De schilderijen die ze in De Klinker exposeert zijn vooral abstract, waarbij kleurgebruik, sfeer en het gebruik van verschillende materialen kenmerkend zijn. Daarnaast vindt u er veel mixed media portretten. Portretten van vrouwen die naar binnen gekeerd zijn, in hun emotie. Het zijn veelal verstilde portretten, met veel gevoel voor kleur en structuur.

 

De exposities duren doorgaans drie maanden en worden georganiseerd door bibliotheekmedewerkster Henriette Wolda. Nieuwsgierig naar het werk van Carine Stevens? Haar werken zijn nog t/m 29 september te zien in Cultuurhuis De Klinker.