Uitersten ontmoeten elkaar in expositie Galerie Wiek XX: Gerda Onnes en Toos van Holstein

 

 
19-02-2019 02:13

Van Kantens naar Middelburg: Gerda Onnes & Toos van Holstein.

Bad Nieuweschans- Galerie Wiek XX start zondag 24 februari een nieuwe expositie met werken van Gerda Onnes en Toos van Holstein. De opening van de tentoonstelling is om 15:00 uur en heeft als titel 'Uitersten ontmoeten elkaar' meegekregen.

 

Gerda Onnes, (Groningen, 1956) woont en werkt in de provincie Groningen.
Opleiding: Lerarenopleiding Tekenen, 1984 -1985,
Academie Minerva te Groningen,1986 - 1991.
In 1991 is ze afgestudeerd met acrylschilderijen, maar ze werkt graag met verschillende materialen en monoprints.
Gerda Onnes' werk is geinspireerd door ervaringen uit haar directe belevingswereld, soms dicht bij huis (bijvoorbeeld mensen, dieren en bloemen) of door reiservaringen in India, Marokko en Egypte.
Haar schilderijen zijn figuratief van aard. 
Soms sluiten ze nauw aan bij de realiteit, anderszins geven ze geen realistische weergave van de werkelijkheid.
Haar huidige expositie is vooral geinspireerd door haar reis naar India, waarbij ze getroffen werd door de olifant die in diverse gedaanten in het straatbeeld opdook. Gerda Onnes is een groot talent dat we moeten koesteren en begeleiden tot een volwassen rijpheid.
 
Toos van Holstein (Eindhoven, 1949)
Opleiding: Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg.
Voor Toos van Holstein is het gevoel dat ze in een schilderij wil leggen allesbepalend voor het eindresultaat.
Werkend met het paletmes brengt ze laag over laag olieverf aan, een proces waarbij emotie, intuitie en vakmanschap hand in hand gaan. 
De onderwerpen op haar doeken bepalen met haar gevoel en haar stemming het kleurenscala dat ze op een bepaalde dag gebruikt. 
De verbeelding van de kunstenares reikt ver en zoekt telkens weer nieuwe wegen om haar emotie op het linnen tot uitdrukking te brengen.
'Art is traveling the mind' volgens Toos van Holstein en elke dag is een nieuw schildersavontuur.
Soms duurt het maanden tot jaren alvorens een schilderij in haar ogen af is en gesigneerd wordt.
Haar 'Monde Interieur' heeft vele raakvlakken met onze eigen innerlijke wereld. 
Haar wereld is in de loop der jaren geëvolueerd door de vele impressies die ze bij haar vele reizen opdeed en versmolten met het spectrum van vele culturen op deze aarde.
Galerie Wiek XX, is gevestigd aan de Voorstraat 50 en is geopend van vrijdag t/m/ zondag van 12:00 tot 17:00 uur
(foto 1: Gerda Onnes, Wilde Tuin, acryl op linnen; foto 2: Toos van Holstein, NY City, olieverf op paneel)CILIA DE LA COURT, beeldentuin/atelier

In de komende decembermaand is een Kerstexpositie te zien op zolder bij kunstenaar Cilia de la Court, Oudezijl 14, 9693PA in Bad Nieuweschans


Op deze expositie is klein werk van leden van de Kunstroute te zien en te koop zoals schilderijen, tekeningen, beelden, sieraden en assemblages.
De expositie is open tijdens de weekenden van 8/9, 15/16 en 22/23 december van 12 tot 17 uur.
Ook zijn de bezoekers welkom in de sfeervolle tuin waar beelden van Cilia zijn te zien.

Opening op 8 december om 15 uur met live muziek van musici van de Harbour Jazzclub uit Winschoten. 
U bent van harte welkom!

Voor inlichtingen: tel. 0597 671737 en https://www.tweekarspelenkunstroute.nl/

 

Keramische beelden en schilderijen. Op een prachtige locatie het atelier en beeldentuin (vrij toegankelijk) van cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk, werkt en woont zij sinds eind 2007 weerin Bad Nieuweschans, Oudezijl 14.

Voor meer informatie: https://www.ciliadelacourt.nl/

(werk van Cilia: 'In gesprek')

ANDERSOM ANDERS KUNST EN B&B

Na eerst een aantal jaren als huisschilder gewerkt te hebben besloot Jonathan Otten autonome beeldenkunst te gaan studeren bij Kunstacademie Minerva in Groningen. Inmiddels heeft Jonathan zijn eigen kleine galerie/atlier voor hedendaagse kunst in Bad Nieuweschans. Jonathan houdt zich bezig met abstractexpressionisme en bij voldoende deelname geeft hij ook workshops.Op dit moment vindt er een verbouwing plaats en is de galerie gesloten, maar het werk is altijd op afspraak te bezichtigen. Tel. 06 5170 6522; www.andersomanders.nl

"Regen of geen regen. Bij Andersom Anders blijft het stromen “uitleg van een prachtige reis” 

100x100 cm gemengde techniek op gespannen doek".

 

 

 

LA KASERNA

Galerie LaKaserna is zich aan het voorbereiden voor een nieuwe tentoonstelling. Binnenkort meer informatie.

www.lakaserna.nl

 

Atelier Blossom Drieborg

Geraakt worden door wat je ziet en voelt, hierdoor geïnspireerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, schets of krabbel…….

Dat kan de emotie, een houding of beweging zijn van een mens of kind, maar ook de weidsheid en kracht van het Groningse landschap. Ook bekende artiesten weet zij op het doek neer te zetten in kleur of in zwart/wit. Schilderijen worden gemaakt met o.a. olieverf op linnen of in een simpele krachtige pennenstreek op papier. In de schilderijen worden diverse lagen en kleuren aangebracht, zodat ze door elkaar heen gaan schijnen. Soms nat in nat, met kwast en ganzenveren. Ruimtelijkheid en romantiek en een impressionistische inslag zijn zichtbare componenten waarbij de gelijkenis ook een belangrijk uitgangspunt blijft.

 

Aan de Oudedijk 109, net buiten de dorpskern van Drieborg vind je het atelier van Marloes Buigel Boering. Marloes studeerde in 2006 af aan de Wackers Academie te Amsterdam, richting tekenen/schilderen. Van 2005 tot 2008 volgde ze schilderlessen bij kunstschilder Harold Kleyn. Vanaf 2008 tot 2014 koos ze vrijwel fulltime voor het moederschap en vanaf 2014 heeft ze haar kwast weer opgepakt en is ze haar eigen stijl aan het ontwikkelen. Sinds 2015 is ze lid van Kunst aan de rand van Nederland, Vanaf 2017 neemt ze deel aan de Tweekarspelen Kunstroute en diverse exposities in binnen en buitenland.

 

 Voor meer informatie kijk op de site van Marloes www.marloesbuigelboering.nl
(foto: Marloes bij een werk van De Rolling Stones en foto 2: Ede Staal)
 
(foto: Skaterboy)
 

VESTINGMUSEUM

Het Vestingmuseum is gehuisvest in één van de voormalige kanonniers barakken aan de 1e Kanonnierstraat 2. Toen Bad Nieuweschans nog als vesting diende, woonden in deze straat de kanonniers. Zij behoorden tot de lagere rangen van de militaire gemeenschap en moesten dus genoegen nemen met een zeer eenvoudig onderkomen. U vindt het vestingmuseum in één van deze kanonniers barakken.
Openingstijden Vestingmuseum: dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Op afspraak verzorgen wij rondleidingen door de vesting van Bad Nieuweschans, en kunt u het museum op andere tijden bezoeken.

vestingmuseumbadnieuweschans.nl/ATELIERTWEE

In 'Ateliertwee', een voormalige domineeswoning liggend aan de fraaie Voorstraat in het beschermde dorpsgezicht van Bad Nieuweschans, vindt u het schilderatelier van kunstenaarsechtpaar Ingrid Constance van der Stelt en Hans van Herwijnen. Met een steeds wisselende tentoonstelling dat op verzoek of na afspraak te bezichtigen is, op de hoek van de Kruisstraat met uitzicht op het Kloktorentje (de voormalige
Hoofdwacht). Contactadres: Ateleirtwee, Voorstraat 32, 9693EH Bad Nieuweschans; tel. +31 (0)597 655420 www.ateliertwee.nl
(op foto: werk van Ingrid)


BEELDEN IN DE BOCHT

(op dit moment is deze beeldentuin gesloten)
 

Beelden in de bocht. Een tuin van bijna 4000m2 vol bloemen en vooral oude fruitboemen en iet te vergeten.... beelden. De beelden zijn gemaakt van diverse soorten steen en metaal. De collectie van zelfgemaakte is aangevuld met beelden van Afrikaanse kunstenaars. U kunt hier lekker bijkomen en genieten van de kunst en de natuur. Het is ook mogelijk om en uw ideeën of herinneringen aan iets of iemand te realiseren. Zelf doen is ook mogelijk, er zijn stenen en gereedschap aanwezig. Openingstijden vanaf 1 mei tot en met 30 september: donderdag tot en met zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Een afspraak maken voor een andere dag of tijd is ook mogelijk. Adres: Hamdijk 2, 9693TD, Bad Nieuweschans; tel. 06 145 73611. www.beeldenindebocht.com

 

 

 

Exposities in de regio

In Beerta is sinds 1 januari 2017 galerie Métier AnnArt gevestigd met wisselende exposities van eigen werk. De laatste jaren voornamelijk erg kleurrijke, drukke werken en abstracte doeken. Ook beschilderde etalagepoppen en andere objecten. Voorwerpen worden een tweede leven gegeven.
Geopend: maandag woensdag en donderdag van 10:00 tot 16:30 uur; Hoofdstraat 80, Beerta. www.metierannart.nl


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030