Bert Hadders wint K. ter Laanprijs

 

Afgelopen vrijdag mocht Bert Hadders de K. ter Laanprijs in ontvangst nemen in de Fraeylemaborg in Slochteren. Wij van Cultuurhuis De Klinker waren getuige van dit mooie moment in de carrière van Hadders. Het was een leuke middag met mooie, eervolle toespraken. Op vrijdag 19 april is hij, samen met Joost Dijkema, in ons theater te bewonderen.

 

De K. ter Laanprrpijs bestaat uit een geldbedrag en een bronzen beeldje van kunstenares Natasja Bennink. De afgelopen jaren wonnen onder andere Alex Vissering, Hans van der Lijke, Marcel Hensema en Jan Veldman de prijs. Nu is ook Bert Hadders aan dit mooie rijtje toegevoegd.

 

De prijs wordt al sinds 1985 uitgereikt door de Stichting ’t Grunneger Bouk en is voor mensen en instellingen die zich inzetten voor de Groninger taal en cultuur. De jury liet weten dat Hadders op allerlei vlakken een grote inzet heeft getoond voor de streektaalmuziek. Bert zelf gaf aan erg blij te zijn met de prijs en hoopt dat de jury net zo trots is op zijn liedjes als hijzelf.

 

Bert Hadders is een bekende streektaalmuzikant en samen met de Drents/Groningse gitarist Joost Dijkema, bouwt hij in de voorstelling Kokeleko aan een fictief Veenkoloniaal dorp van liedjes. Het is een nieuw programma waarbij de personages uit de liedjes samenkomen in het dorp.

De heren zijn op vrijdag 19 april om 20.15 uur te zien in Theater De Klinker in Winschoten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl.

Laten we eerlijk zijn; Relatiecomedy met een mysterieus randje.....zaterdag 20 april

 
In ‘Laten we eerlijk zijn’ besluiten huisgenoten alles eens op tafel te gooien. Maar of die eerlijkheid nu zo prettig is… In deze hilarische relatiecomedy met een mysterieus randje – ook wel ‘cabarettoneel’ genoemd - spelen Owen Schumacher, Hanneke Drenth en Beau Schneider de hoofdrollen. Op zaterdag 20 april is de voorstelling te zien in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.
 
Vertel, wie speel je?
Owen: ,,Ik ben Otto, een man die vroeger een belangrijke functie had bij de bank. Hij is destijds in een mooi, statig huis in het dorp gaan wonen, samen met zijn vrouw. Nu heeft hij een stapje terug moeten doen en is hij vreemdgegaan. Hij kon het huis al bijna niet meer betalen en helemaal niet nu zijn vrouw bij hem weg wil. Zij kan ook niet weg. Dus zijn ze genoodzaakt een huurder te nemen.”
Hanneke: ,,Ik speel An, de vrouw van Otto. An koestert veel wrok tegenover Otto, omdat hij is vreemdgegaan. Aan de andere kant is ze ook wel toe aan verandering. Die worsteling zie je als kijker. An heeft een passie voor zingen en acteren. Daarnaast speel ik Masha, de Oekraïense vriendin van Otto. Zij is sexy en wil het liefst de hele tijd met Otto zijn. Ze lijkt misschien heel simpel, maar ze zorgt wel bij iedereen voor bepaalde inzichten.”
Beau: ,,Pitt, mijn hoofdpersonage heeft een kamer nodig in het dorp waar hij mee gaat doen aan The Passion, net als An. Hij is namelijk semiprofessioneel musicalster. Daarnaast speel ik Koen, het nieuwe vriendje van An. Hij is een hele saaie arbeidscoach, met wie behalve An niemand het langer dan een minuut uithoudt.”
Staat het personage dicht bij je?
Owen: ,,Het is grappig om te merken dat iemand dichter bij je eigen persoonlijkheid komt naarmate hij zich ontwikkelt. Otto lijkt niet op mij, maar er zijn genoeg dingen te vinden in het personage die herkenbaar zijn voor mij. Hij is behoudend en niet bij voorbaat sympathiek, maar hij probeert het goed te doen.”
Beau: ,,Niet echt en ze lijken ook totaal niet op elkaar. Dat maakt het wel makkelijker om te schakelen; ze hebben echt hun eigen karakter.”
Hanneke: ,,Ze zijn anders dan ik. En An en Masha zelf zijn ook heel verschillend, dat is fijn. Het feit dat ik continu moet schakelen tussen die twee personages is een hele toffe uitdaging. Dat willen we zoveel mogelijk in het spel neerzetten, dus niet hoedje op, hoedje af. Masha heeft wel een accent. Ik speel normaal vaak types, dit is veel meer waarachtig.”
Waarom is juist dit thema zo geschikt voor een comedy?
Hanneke: ,,Alleen al het gegeven dat er allemaal mensen in één huis wonen die iets met elkaar moeten. Een scheiding, oude patronen doorbreken, nieuwe mensen ontmoeten: het levert genoeg stof op voor een comedy. En voor mij is het fantastisch om te spelen.”
Beau: ,,De herkenning maakt het een interessant thema. Veel van die ruzies beginnen vaak met iets kleins, maar kunnen hoog oplopen. Je weet soms niet eens meer waar de ruzie om begon.”
Wat maakt je rol leuk om te spelen?
Owen: ,,Otto heeft behoorlijke stemmingswisselingen. Hij wordt langzamerhand gek van het lawaai en gedoe om hem heen. Het is leuk om mensen in dat drama mee te krijgen. Sowieso is het voor mij leuk om een personage te spelen dat een karakterontwikkeling doormaakt. Ik speel meestal typetjes, dus dit is anders dan ik in het verleden heb gedaan. Het draait nog steeds om grappen en timing, maar er zit ook een dramatische ontwikkeling in de rol.”
Hanneke: ,,Het hele stuk is een leuke uitdaging voor me, omdat het ook voor mij nieuw is. Ik heb musical en cabaret gedaan, zing veel… Dit is meer toneel met een komisch tintje. Je merkt dat we als cabaretiers en acteur (Beau Schneider - red.) naar elkaar toe trekken.”
Voor wie is de voorstelling bedoeld?
Hanneke: ,,Het is bedoeld voor het theaterpubliek in de breedste zin en zowel voor mannen als voor vrouwen. Als je lang in een relatie zit, is het leuk om samen met je partner te gaan.”
Beau: ,,Voor cabaretliefhebbers zeker, maar voor toneelliefhebbers net zo goed. Dus eigenlijk voor iedereen tussen de 18 en de 100 die houdt van het theater.”
Hoe was het repetitieproces?
Hanneke: ,,Heel leerzaam! Je leert van elkaar hoe je er als acteur in staat, maar ook als theatermaker. Hoe je werkt, hoe je iets inzet en hoe je het op een andere manier kunt doen.”
Beau: ,,We hadden niet veel tijd. Ik ben het door GTST wel gewend om onder druk te werken, maar die serie is al een geoliede machine. Voor dit stuk moesten we het wiel nog uitvinden. Druk, maar zo’n stok achter de deur kan ook lekker zijn.” 
‘Laten we Eerlijk zijn’ is op zaterdag 20 april om 20.15 uur te zien in Theater De Klinker in Winschoten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl.
 

Blokfluit, cello, dwarsfluit, hobo, klavecimbel en (alt-)viool
Meespelen met klassieke muziek

Kunstencentrum De Klinker start met een cursus voor iedereen die graag wil samenspelen in een ensemble. Samen muziek maken is het leukste dat er is. Je leert van elkaar en samen vorm je een geheel. Speel je blokfluit, cello, dwarsfluit, hobo, klavecimbel of (alt-) viool? Dan ben je van harte welkom!

Samen muziek maken is vooral samen plezier maken! Het is niet van belang hoe goed iemand is of welke diploma’s iemand heeft. Heeft u al lang geen muziek meer gemaakt en bent u onzeker of u het nog wel kunt? Dan is dit hét moment om uw oude hobby weer op te pakken. Ook beginners kunnen met veel plezier samenspelen. De partijen zijn eenvoudig, zodat iedereen kan meedoen. Onze docenten zijn ervoor opgeleid en begeleiden u uitstekend.

Als afsluiting van dit project speelt het ensemble samen met blokfluitensemble Rosa Nova en het Barokensemble van Kunstencentrum De Klinker op zaterdag 25 mei tijdens de open dag van het Kunstencentrum. Het ensemble start donderdag 4 april van 13.30 -14.30 uur. Er wordt 7 keer gerepeteerd op 4, 11, 18 en 25 april en op 9, 16 en 23 mei.

Aanmelden
Meld u vóór maandag 1 april aan via: kunstencentrum@indeklinker.nl. Kosten voor deelname bedragen € 70,- (excl. BTW). Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar kunstencentrum@indeklinker.nl of bel ons op 0597-700270 (keuze 3).

Lachen in De Klinker op 18 mei

Backstage Comedy Tour in Winschoten

 

Wat is er nu leuker dan een cabaretvoorstelling? Juist! Een cabaretvoorstelling op een bijzondere locatie. Dat is de Backstage Comedy Tour welke op zaterdag 18 mei plaatsvindt in De Klinker. Nieuw cabarettalent krijgt deze avond een podium en geeft previews op verschillende plekken in het theater.

 

Tijdens de tour kan de aankomende generatie cabaretiers laten zien wat ze kunnen op diverse plekken in het theater. Ze spelen ongeveer een kwartiertje, als een soort kennismaking. De ene keer zit het publiek in de kleedkamer van de artiest, de andere keer op het podium van de grote zaal of in de laadruimte. “Sfeer scheppend, met veelbelovende, rijke variatie.” (DvhN) Die woorden beloven natuurlijk een fantastische avond. Het publiek wordt in groepen opgedeeld en verplaatst zich van plek naar plek. De artiesten wachten u op voor een korte act en daarna is het tijd voor het volgende schouwspel.

 

De Backstage Comedy Tour wordt voor de 2e keer georganiseerd en ontving vorig jaar lovende recensies. Zo gaf Dagblad van het Noorden vier sterren en kopte “The Backstage Comedy Tour: een Club met een briljant plan”. Wie er komen spelen, dat is een verrassing.

 

Het spektakel vindt plaats op zaterdag 18 mei om 20.15 uur in Theater De Klinker in Winschoten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl. (foto Ron Rutten)

 

Hét formule 1 duo komt naar De Klinker

Robert Doornbos en Rob Kamphues naar Winschoten

 

Voor wie groot fan is van Formule 1 breken er weer spannende tijden aan. De raceauto’s zijn gepresenteerd, de tweede testweek zit erop en iedereen maakt zich klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Wat is er nu leuker dan een kijkje te nemen achter de schermen in de wereld van de gierende banden en brullende motoren? Op 9 mei 2019 komen Robert Doornbos en Rob Kamphues je álles vertellen over deze bijzondere sport.

 

De mannen sleuren je mee in de wereld van Formule 1 en vertellen je alle ins and outs rondom de autosport. Ze racen deze avond door hun eigen ervaringen, sterke verhalen, leuke en grappige anekdotes en bekend F1 land. Robert Doornbos is voormalig Formule 1- en racecoureur. Na zijn carrière in de autosport ging hij aan de slag als ondernemer en analist. Hij is het vaste gezicht van de F1 uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen. Cabaretier en presentator Rob Kamphues is bekend van verschillende televisieprogramma’s zoals ‘De Reünie’. Daarnaast racet hij zelf en presenteert hij verschillende F1 programma’s zoals Ziggo Sport.

 

De heren nemen je mee in de wereld van de formule 1. Wat gebeurt er met je brein als je met 300 kilometer per uur op een bocht afsjeest? Deze ervaringsdeskundigen kunnen het weten. Robert Doornbos en Rob Kamphues zijn op donderdag 9 mei om 20.15 uur te zien in Cultuurhuis De Klinker. Kaarten zijn vanaf 28 februari om 15.00 uur verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl.

Originele bandleden Elvis Presley naar Winschoten

The Elvis Concert 2019 komt naar De Klinker (2mei)

Als we het over ‘The King’ hebben, dan weet je direct wie we bedoelen. The Elvis Concert is een prachtig eerbetoon aan het repertoire van Elvis Presley. Oud-bandleden Bob Lanning en Jim Murray (The Imperials) komen naar Winschoten om een eerbetoon te brengen aan de grootheid. Murray deed talloze concerten met Elvis en werkte mee aan het album ‘He Touched Me’ (1972). Dit is hét evenement voor elke Elvis-fan! Op donderdag 2 mei te zien in Cultuurhuis De Klinker.

Het is inmiddels alweer ruim 40 jaar geleden dat Elvis overleed, maar zijn muziek is nog altijd springleven. Ditzelfde geldt voor een aantal muzikanten die met hem hebben samengewerkt. De oud bandleden van The King brengen de onmiskenbare Presley sound en alle hits. Ze worden bijgestaan door jonge topmuzikanten en Dwight Icenhower, die wereldwijd gezien wordt als de beste Elvis Tribute artiest ooit. Zo mocht hij de officiële titel ‘Elvis Tribute Artist’ in ontvangst nemen van Elvis Presley Enterprises.

Met de hits van The King uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70, aangevuld met andere parels uit de rijke Elvis catalogus, maken ze van iedere show een waar feest der herkenning en een unieke belevenis voor iedere fan en muziekliefhebber.

Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen via de theaterkassa en de website  www.indeklinker.nl .

 

 

Een hysterisch leuke avond in De Klinker

Reprise voor Fred van Leer Live

Op dit moment is Fred van Leer de bekendste stylist van de Nederlandse televisie. Hij doet het niet alleen goed op tv maar ook in het theater windt hij iedereen om z’n vinger. Afgelopen theaterseizoen was hij al te zien in de theaters met Leer van Fred Live. De kaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank en dit resulteerde in uitverkochte zalen. Fred is terug! Op zaterdag 18 januari 2020 doet hij Winschoten aan. De kaartverkoop ging op 14 februari van start en ook hier gaat het om de laatste kaarten. Wees er dus snel bij.

Fred was jarenlang coach van Hollands Next Top Model, kleedt bekend Nederland, heeft zijn eigen YouTube-kanaal en is regelmatig te zien op TLC met zijn eigen programma. In het voorjaar bracht hij een boek uit met de titel ‘Leer van Fred’, dit was zo’n groot succes dat hij besloot het theater in te gaan.

Duizenden vrouwen leerden van Fred tijdens zijn workshops op o.a. het LINDA festival en Share a Perfect Day. Nu kan iedere vrouw van hem leren tijdens zijn show.

Leer van Fred Live is een echte avond voor vrouwen en daarom hebben we de voorstelling uitgeroepen tot Ladies Special. Moeders, dochters, zussen en vriendinnen zijn van harte welkom tijdens deze avond vol gezelligheid. Voorafgaand aan de voorstelling organiseren we leuke extra activiteiten om er een groot feest van te maken. Welke extra’s er precies komen, maken we gaandeweg het seizoen bekend.

Leer van Fred Live wordt een hilarische avond uit voor de nieuwsgierige vrouw die the do’s and don’t wil weten qua kleding, die tips en tricks wil horen of haar eigen verhaal wil vertellen. Fred luistert en adviseert. Of, zoals hij het zelf zegt: “Het feit dat je de jurk past, wil nog niet zeggen dat het je maat is”.

Kaarten zijn te verkrijgen via de theaterkassa en de website www.indeklinker.nl.

 

 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030