28 november viering 10 jarig bestaan

‘Thinking out of the box’ de toekomstvisie van Tuil Logistics Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans- ‘Zonder transport staat alles stil’ is een bekende slogan voor de transportsector en dat weet Tuil Logistics uit Bad Nieuweschans ook maar al te goed. Transport en logistiek is een heel dynamische wereld, maar is ook heel hard en alleen de meest innovatieve bedrijven kunnen dit overleven. De laatste jaren zijn veel bedrijven in deze sector omgevallen. Juist door innovatief te zijn en goed de ontwikkelingen in de markt te volgen heeft Tuil Logistics een groei kunnen laten zien. Het is nu tien jaar geleden dat Robert Tuil, directeur van deze logistieke onderneming, op 28 november 2007, zich heeft in laten schrijven in het register van de Kamer van Koophandel. Begonnen vanuit zijn garage en twee jaar later de ingebruikname van het voormalig Rabobank kantoor in het centrum van Bad Nieuweschans als logistiek centrum.

Met de presentatie van een nieuw modern logo en een andere slogan wordt duidelijk gemaakt dat een nieuw tijdperk is aangebroken. Niet dat er nu een andere koers wordt gevaren; elke dag is voor het team een nieuwe leerschool. Bijzonder is dat de medewerkers allemaal intensief en zeer persoonlijk betrokken zijn, zowel via aandeelhouderschap, als door eigen disciplines. Hierbij speelt automatisering een belangrijke rol, met maar één doel het ontzorgen c.q. verlichten van de logistieke afdelingen van de klanten van Tuil Logistics. Vaak denkt men dat er alleen wordt samen gewerkt met vervoerders, maar het zijn vooral producenten (60%) die gebruik maken van de diensten van Tuil. Door implementatie van nieuwe systemen kan nog directer worden samengewerkt met de afdeling planning van de producerende bedrijven, wanneer het om transport gaat. Maar het gaat uiteindelijk om transport van de goederen. Elke zending verlangt een andere behandeling en daarom is het van belang dat er gekozen kan worden uit een breed aanbod aan vervoerders. Tuil Logistics is gespecialiseerd in transporten van en naar Scandinavië en daarbij is een directe samenwerking met de ferry ondernemingen onontbeerlijk. Veel vervoerders hebben problemen met retourladingen en terugvracht wordt vaak dan ook als ‘bijvangst’ gezien. Door de contacten in de Scandinavische landen, biedt Tuil Logistics mogelijkheden voor een beter rendement betreffende retour transporten.

Met meer dan 450 klanten is voor Tuil Logistics elke dag een uitdaging om transport op ‘rolletjes’ te laten lopen en dat kan alleen maar door jarenlange ervaring, maar ook door naar de toekomst te kijken. De ontwikkelingen op de voet blijven volgen, waarbij automatisering steeds belangrijker wordt.

Tien jaar Tuil Logistics te Bad Nieuweschans, gevierd met een feestje in het voetbalstadion van FC Groningen met een wedstrijd tegen Feijenoord, met familie medewerkers, vrienden etc., om te laten zien dat een nieuwe tijd is aangebroken. Een toekomstbestendige tijd, vol vertrouwen en daar hoort ook een nieuwe huisstijl bij en een nieuw logo. Een beeldmerk dat precies de toekomstvisie vertaalt “Thinking out of the box”, oftewel buiten het kader denken.

BLUEBERRY BOX EEN BLIJ PAKKET UIT BAD NIEUWESCHANS

Bad Nieuweschans- Het is al weer enige tijd geleden dat Harry Schwertmann uit Bad Nieuweschans zich heeft laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel met als handelsnaam ‘Blueberry Box’. Als leek vraag je je dan al snel af wat deze naam inhoudt. Nee, het kan geen telefoon zijn, al gaat de gedachte wel snel in die richting. Dan maar even ‘Googelen’ www.blueberrybox.nl en dan blijkt het een cadeauservice te zijn. Harry Schwertmann: “Al geruime tijd liep ik met plannen rond om een eigen bedrijf te beginnen, wat deels te maken heeft dat mijn loopbaan niet echt in een lift zat. Aangezien ik veel ervaring heb opgedaan in de detailhandel, ben ik samen met steun van een vriend, op het idee gekomen om een internet cadeau pakket service te beginnen en een naam gekozen die gemakkelijk te onthouden is. De pakketten die aangeboden worden hebben vaak te maken met feestdagen, als verjaardagen, Kerst, bruiloften, Sara en Abraham, maar natuurlijk ook geboorten. Het is ook mogelijk om zelf met een voorstel te komen, bijvoorbeeld wanneer een zoon of dochter is geslaagd voor een examen. Heel veel is mogelijk en het wordt altijd binnen zo’n drie dagen geleverd. Ik heb goede contacten in de detailhandel en kan hier door snel een mooie en bijzondere producten komen.”

Zonder zelf moeite te hoeven doen om een cadeaupakket samen te stellen heeft Blueberry Box ook een brede range aan kant en klare pakketten, zoals op het gebied van ‘lifestyle & beauty’, ‘fairtrade & biologisch’,  partyboxen en seizoen gerelateerde boxen en dat alles feestelijk verpakt . Bij lifestyle en & beauty  moet je denken aan producten bij het ‘badderen’ en sauna. Fairtradeboxen zijn samengesteld met producten als thee, noten en chocolade, maar ook typische producten uit specifieke landen als Thailand. Partyboxen, de naam zegt het al, alles bijvoorbeeld voor bij een spannende voetbalwedstrijd of verjaardag, met verschillende noten, bugles en worstsoorten etc. Een heel leuke doos is bijvoorbeeld de Duitse box met Löwensenf extra scharf, Salzbrezel, Kleinemas Bier Beißer, Sinnack Brötchen en nog veel meer. Deze maand wordt de herfstbox aangeprezen.

“Het is nu nog allemaal kleinschalig, maar als beginnend ondernemer is het belangrijk dat alles overzichtelijk blijft. De kwaliteit van de producten en het mooi samenstellen van de boxen heeft op dit moment een eerste prioriteit. Wanneer je goede producten levert en men tevreden is over de box, maar ook dat een website duidelijk is, dan hoop ik dat er een mooie groei in BlueberryBox zit”, aldus Harry Schwertmann.

(foto: Harry Schwertmann,)

Aquashop Bron in Bad Nieuweschans heeft nieuwe webwinkel

Bad Nieuweschans- Aqua Shop-Bron heeft een nieuwe webwinkel. Heel veel artikelen op het gebied van zwembaden en sauna's worden er aangeboden. Van luxe houten zwembaden tot eenvoudige plastic baden, incl. zwemattributen voor kinderen; verder 'hottub's' incl. accessoires, opblaasbare Spa modellen, infrarood sauna's en ga zo maar door. Nu het voorjaar en de zomer voor de deur staan, lekker genieten van het waterplezier. www.zwembaden-sauna.nl

Doordacht concept goederentransport

Tuil Logistics Bad Nieuwschans

Bad Nieuweschans- Waar een klein dorp groot in kan zijn. Naast Fontana Resort is er in Bad Nieuweschans nog een bedrijf dat
landelijke en internationale bekendheid
geniet, namelijk Tuil Logistics B.V.

Het transportbedrijf met het kantoor centraal gelegen in het dorp, met 11 vaste medewerkers, inclusief directeur Robert Tuil, heeft zich sterk verankerd in de transportsector.

Robert Tuil is opgegroeid met alles wat te maken heeft met het goederenvervoer. In zijn jongste jaren, samen met zijn vader bij Expeditiekantoor Koop later Frans Maas Groningen b.v. en daarna bij Kuper Ter Apel als grensexpediteur. Hierna volgen nog een groot aantal bekende namen in deze branche, waarvan de meesten het niet hebben kunnen redden in zware tijden, of ze zijn overgenomen. Bedrijven als Firma Lommerts uit Delfzijl, zijn voor velen nog heel herkenbaar, waar Robert werkzaam is geweest. Later wordt het internationaler en zijn functie is dan assistent planner. Zo groeit hij door en maakt een groot aantal fusies, doorstarts, overnames mee, bij verschillende gerenommeerde bedrijven. Met zo'n carrière en ambitie gaat het niet altijd voor de wind. Raakt betrokken bij een faillissement in een bedrijf met een groot aantal eigen vrachtwagens, dit met een buitenlandse zakenpartner en wordt zogeheten 'leeggezogen'. Robert Tuil gaat niet bij de pakken neerzitten. Logistiek is zijn werk en passie; laat zich op 28 november 2007 inschrijven bij de Kamer van Koophandel en richt zijn eigen onderneming 'Tuil Logistics' op.

INTERMEDIAIR

Dit bedrijf kun je ook een intermediair noemen. Geen eigen vrachtwagens, maar maatwerk bieden voor internationaal transport, met name voor het vervoer van beperkt houdbare goederen, maar ook van papier en hout. Verder ondersteuning bieden bij vele logistieke problemen, of anders gezegd zorgen uit handen nemen. Tuil Logistics heeft samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 450 transportbedrijven binnen heel Europa. De meeste ervaring heeft Tuil richting Scandinavië en in het bijzonder Zweden.

Het gaat niet alleen om de vrachtwagens, chauffeurs, maar ook om de contacten en verdere dienstverlening, om zo het meeste rendement uit een transport te genereren.

EEN GOEDE KANS

"Door mijn werkverleden heb ik vele contacten kunnen vasthouden, niet om mijzelf op de schouder te kloppen, maar men wist met mij waar ze aan toe waren. Door deze contacten wist ik dat mijn huidige onderneming een goede kans van slagen had. Het is inmiddels al weer bijna tien jaar geleden dat wij hier in Bad Nieuweschans zijn gestart en als echte Schansker doet mij dat goed. Ik ben betrokken bij heel veel lokale activiteiten, verenigingen etc. en vaak gaat het dan om sponsoring, het hoort er allemaal bij. Gelukkig hebben wij een gezond bedrijf, waar ook mijn dochter nu deel van uit maakt en natuurlijk de medewerkers, die zich nauw betrokken voelen ook middels aandeelhouderschap. Wij hebben het geluk dat wij medewerkers met specifieke professies binnen hebben kunnen halen. Op IT gebied zijn wij toonaangevend en kunnen heel nauwgezet werken en alle transporten zijn uiterst nauwkeurig te volgen. Wij hanteren een streng selectief beleid wanneer het om transporteurs gaat. Wij willen geen onderbetaalde chauffeurs, waar op dit moment veel problemen mee
zijn. Middels vaste afspraken met onze vervoerders kunnen wij dit onze opdrachtgevers garanderen. Goederentransport is een sector die zwaar onder vuur ligt vanwege de sterke concurrentie en internationale regels. Op dit moment hebben wij nog niet veel last van de strengere
grenscontroles, hoewel dat bij de verantwoording van de vervoerder ligt, maar wij kunnen wel merken dat het niet erger moet worden.

De meeste mensen (vooral bedrijven) zijn juist zo blij met de open grenzen binnen het grootste deel van Europa en ik hoop dat dit zo blijft", aldus Robert Tuil.

GROEI

Tuil Beheer B.V. is al lang niet meer een puur en alleen een transportonderneming. Een bedrijf groeit door veelal door eigen verworven
ervaring. Dit is ook bij deze onderneming het geval. Naast de logistieke afdeling, houden Robert en medewerkers zich bezig met

itsonline4all, een bedrijf helemaal gespecialiseerd op het gebied van IT en telecommunicatie en inbraak en brandbeveiliging. Het gaat hierbij al lang niet meer om bedrijven in de transportsector; diverse ondernemingen uit verschillende branches maken gebruik van de faciliteiten van 'It's Online'. Vervolgens een administratiekantoor dat gebruik kan maken van alle efficiëntie wat Tuil al in huis had, met als werknaam
admin4alltotaal. Als wij Robert mogen geloven zit er nog meer in zijn 'ondernemersvat'. (Frans Stegeman red. Bad Nieuweschans Online)

(foto: Het Tuil Logistics team uit Bad Nieuweschans, p.s. niet geheel compleet)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030